Eerste overwinning voor VDL Groep Utasha SFN

 

In de tweede wedstrijd op 1.30m niveau waarin VDL Groep Utascha SFN van start ging met Eric van der Vleuten is zij als winnaar geëindigd. Na een overtuigende eerste manche zette Eric van der Vleuten rustig rijdend maar toch snel (economisch gereden heet dat in vaktermen) de snelste tijd op de klokken.

 

Daarmee won VDL Groep Utascha SFN voor de eerste keer een wedstrijd. Even zag het er naar uit dat een amazone Van der Vleuten van de eerste plaats zou verdrijven maar uiteindelijk stopten ook bij haar de chronometers op 33.77 sec. waardoor er twee combinaties op de eerste plaats eindigden. "Beter twee combinaties op een gedeelde eerste plaats dan met een honderdste van een seconde achterstand tweede worden", was de laconieke reactie van Eric. Het was trouwens een ijzersterk optreden in Asten van de twee "Fonds" paarden. Dit concours begon op donderdag en Van der Vleuten bracht de merrie uit in de klasse Z. Er waren 115 starters en VDL Groep Utascha SFN eindigde als derde. Op zaterdag stonden twee wedstrijden op het programma. De 1.30m wedstrijd die in twee fasen werd verreden, telde 70 deelnemers op de startlijst. Daarin eindigde Utascha als derde, terwijl in een wedstrijd die direct op tijd werd verreden en die 160 deelnemers telde, Utascha als zevende eindigde. "Het is voor het eerst dat ik VDL Groep Utascha SFN tijdens een vierdaags concours drie dagen heb meegenomen. Dat is best inspannend voor een paard. Toch sprong zij, net als op de andere twee dagen, op de derde dag heel fris. Om haar niet te overnemen, heb ik in het barrage parcours rustig aan gedaan en nergens gejakkerd en dan toch winnen. Dat is mooi", lachte Van der Vleuten breed. Ook Kadans Webster SFN kwam tijdens dit concours in actie. In de wedstrijd voor vijfjarige paarden die vrijdag op het programma stond, gingen maar liefst meer dan honderd combinaties van start. Boerekamps en Kadans Webster SFN werden negende. "Die negende plaats is niet zo belangrijk. Veel belangrijker is dat iedereen nog weer meer onder de indruk is gekomen van de sublieme kwaliteiten als springpaard van Webster", aldus Nol Boerekamps.

 

In het paasweekeinde staat het concours hippique in Roggel op de agenda. Op vrijdag 21 maart en zaterdag 22 maart zal Van der Vleuten VDL groep Utascha SFN aan de start brengen in de 1.30m wedstrijden. Op paasmaandag, 24 maart, omstreeks het middaguur begint de wedstrijd voor vijfjarige paarden. Meer info over het tijdschema en de startlijsten vindt u op www.chmiddenlimburg.nl

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…