Eerste wedstrijd Kadans Webster SFN

 

Op zondag 10 februari bracht Arnold Boerekamps, voor het eerst onder zijn nieuwe naam, Kadans Webster SFN uit in een wedstrijd voor L-paarden in de manege van de familie Heijligers. Op de derde hindernis, na een iets krappe wending, tikte Kadans Webster SFN de bovenste balk van een steilsprong. Dat ene foutje veranderde echter niets aan de positieve indruk die Kadans Webster SFN maakte. In vergelijking met vorig jaar is de voorbeentechniek verbeterd, laat hij zich beter rijden en lijkt hij over veel vermogen te beschikken.

Op stand is Kadans Webster SFN een mooi paard met sterke verbindingen. Met een stokmaat van 1.70 m. oogt hij groot. Vier sterke, correct gebouwde benen dragen een atletisch lichaam. Het hoofd van Kadans Webster SFN zou iets edelere mogen zijn, maar vergeleken met veel andere nakomelingen van Hors la Loi II is het een vriendelijk hoofd, met mooi sprekende ogen. De kleur is vos, met een brede bles en vier witte benen. De kleur en aftekeningen maken hem tot een opvallende verschijning. Temeer omdat zijn staart blonde haren bevat.

Onder het zadel toont Kadans Webster SFN een mooie zelfhouding. Hij draaft met veel souplesse en in galop valt het dragende vermogen van de achterhand op. Op de sprong toont hij veel vermogen en een goede techniek.

We houden u op de hoogte van zijn prestaties en komende wedstrijden.

Nieuws

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.