Eerste wedstrijd Kadans Webster SFN

 

Op zondag 10 februari bracht Arnold Boerekamps, voor het eerst onder zijn nieuwe naam, Kadans Webster SFN uit in een wedstrijd voor L-paarden in de manege van de familie Heijligers. Op de derde hindernis, na een iets krappe wending, tikte Kadans Webster SFN de bovenste balk van een steilsprong. Dat ene foutje veranderde echter niets aan de positieve indruk die Kadans Webster SFN maakte. In vergelijking met vorig jaar is de voorbeentechniek verbeterd, laat hij zich beter rijden en lijkt hij over veel vermogen te beschikken.

Op stand is Kadans Webster SFN een mooi paard met sterke verbindingen. Met een stokmaat van 1.70 m. oogt hij groot. Vier sterke, correct gebouwde benen dragen een atletisch lichaam. Het hoofd van Kadans Webster SFN zou iets edelere mogen zijn, maar vergeleken met veel andere nakomelingen van Hors la Loi II is het een vriendelijk hoofd, met mooi sprekende ogen. De kleur is vos, met een brede bles en vier witte benen. De kleur en aftekeningen maken hem tot een opvallende verschijning. Temeer omdat zijn staart blonde haren bevat.

Onder het zadel toont Kadans Webster SFN een mooie zelfhouding. Hij draaft met veel souplesse en in galop valt het dragende vermogen van de achterhand op. Op de sprong toont hij veel vermogen en een goede techniek.

We houden u op de hoogte van zijn prestaties en komende wedstrijden.

Nieuws

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.