Eerste wedstrijd Kadans Webster SFN

 

Op zondag 10 februari bracht Arnold Boerekamps, voor het eerst onder zijn nieuwe naam, Kadans Webster SFN uit in een wedstrijd voor L-paarden in de manege van de familie Heijligers. Op de derde hindernis, na een iets krappe wending, tikte Kadans Webster SFN de bovenste balk van een steilsprong. Dat ene foutje veranderde echter niets aan de positieve indruk die Kadans Webster SFN maakte. In vergelijking met vorig jaar is de voorbeentechniek verbeterd, laat hij zich beter rijden en lijkt hij over veel vermogen te beschikken.

Op stand is Kadans Webster SFN een mooi paard met sterke verbindingen. Met een stokmaat van 1.70 m. oogt hij groot. Vier sterke, correct gebouwde benen dragen een atletisch lichaam. Het hoofd van Kadans Webster SFN zou iets edelere mogen zijn, maar vergeleken met veel andere nakomelingen van Hors la Loi II is het een vriendelijk hoofd, met mooi sprekende ogen. De kleur is vos, met een brede bles en vier witte benen. De kleur en aftekeningen maken hem tot een opvallende verschijning. Temeer omdat zijn staart blonde haren bevat.

Onder het zadel toont Kadans Webster SFN een mooie zelfhouding. Hij draaft met veel souplesse en in galop valt het dragende vermogen van de achterhand op. Op de sprong toont hij veel vermogen en een goede techniek.

We houden u op de hoogte van zijn prestaties en komende wedstrijden.

Nieuws

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.