Stal Springpaarden Fonds Nederland weer uitgebreid

 

De selecteurs van het Springpaarden Fonds Nederland hebben opnieuw een paard gevonden dat in hun ogen heel veel potentie als springpaard heeft. De naam van het paard alleen al spreekt boekdelen: For Holland. De nu vierjarige hengst stamt af van For Pleasure, waarmee Marcus Ehning zeer succesvol is in de sport. Zo won hij er onder andere de wereldbekerfinale in Kuala Lumpur mee.

 

Ehning brengt zelf ook een nakomeling van For Pleasure uit in de sport, die getooid is met de naam For Germany. Dat was de reden voor de eigenaren Joop Aaldering en Kyra Swelheim om dit paard om te dopen in For Holland. En vanaf nu gaat deze nakomeling van For Pleasure als VDL Groep For Holland SFN door het leven. Deze in Westfalen gefokte vierjarige hengst For Holland heeft een afstamming die bol staat van springgenen. Zijn vader For Pleasure, die vorig jaar in Aken afscheid nam van de sport, heeft een winsom van bijna twee miljoen Euro. Eerst werd hij in de sport uitgebracht door Lars Nieberg en later door Ehning. De vader van For Pleasure is de legendarische Furioso II, die van de al even legendarische Furioso XX afstamt. De Hannoveraanse merrie Gigantin, de moeder van For Pleasure, heeft de beroemde Grannus als vader, die wereldwijd een enorme stempel heeft gedrukt op de fokkerij van topspringpaarden.

 

Olympisch kampioen

De moeder van For Holland is de merrie Wanda de Lanbry en achter deze moeder vinden we als vader Galoubet A, die afstamt van de hengst Almé. Galoubet A is de vader van een enorme grote groep zeer goed springende paarden, waaronder drievoudig wereldbekerwinnaar en tevens Olympisch kampioen 2004 Baloubet du Rouet er slechts één is. Verder terug in de pedigree van de moederlijn vinden we de Anglo Lys de Darmen, die ook in de bloedlijnen van zeer veel goede sportpaarden terug te vinden is, zoals bijvoorbeeld als vader van de moeder van Ninja la Silla. Op zich opvallend maar tegelijkertijd typerend voor de hedendaagse fokkerij van springpaarden is dat deze nieuwe aanwinst dan weliswaar in Duitsland is gefokt, maar bijna helemaal teruggaat op de mooiste bloedlijnen uit de Franse fokkerij en die gekoppeld aan het beste van de Hannoveraanse fokkerij.

 

Opleiding prioriteit

For Holland werd als hengst in 2007 op nakeuring van het KWPN voorgesteld. Daar werd hij afgewezen door de jury. Met de verkopers is de afspraak gemaakt dat For Holland dit jaar nogmaals zal worden voorgebracht op de KWPN hengstenkeuring. Mocht VDL Groep For Holland SFN nu wel worden goedgekeurd, dan zal de hengst zeer beperkt ter dekking worden gesteld, waarbij zijn opleiding als springpaard altijd prioriteit blijft houden. Mathijs van Asten uit IJsselsteyn (Limburg) zal de hengst onder de naam VDL Groep For Holland SFN gaan uitbrengen in de sport.

Nieuws

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.