Concours Hippique Mierlo & onze paarden

 

Kadans Webster SFN
Op zondagochtend 27 april jl. sprong Arnold Boerekamps met Kadans Webster SFN in Mierlo mee in een rubriek voor vijfjarige paarden. Het was een wedstrijd die verreden werd in twee manches. Daarbij mocht men alleen van start gaan in de tweede manche wanneer men de eerste foutloos had gesprongen. In beide rondes maakten paard en ruiter geen fouten. "Ik ben zeer tevreden over Webster. Ik wil hem nog tweemaal in een rubriek als deze uitbrengen, om hem ook te laten wennen aan de ambiance van buitenconcoursen en dan de overstap te maken naar het M", aldus Nol Boerekamps. Het belangrijkste doel voor Kadans Webster SFN op dit moment is deelname aan de Nederlandse kampioenschappen voor vijfjarige paarden, die eind augustus in Ermelo worden gehouden in het kader van de KWPN Paardendagen.

 

VDL Groep Utascha SFN
Nadat Eric van der Vleuten zeer enthousiast was teruggekeerd van Hardelot, waar VDL Groep Utascha SFN drie dagen lang zeer goed had gesprongen, besloot Eric dit paard niet in Mierlo te laten starten. "Onlangs heb ik opnieuw een scan laten maken van de pees waaraan zij vorig jaar enige problemen had. Uit die scan kwam naar voren dat er toch nog steeds enige ruis rond de pees viel waar te nemen. Daarop heb ik uit voorzorg besloten om de merrie niet te laten starten. Met Dr. Hans van Schie, in Nederland de absolute specialist op het gebied van pezen, is een afspraak gemaakt. Ik wil geen enkel risico lopen, want zoals VDL Groep Utascha SFN in Hardelot sprong gaf zij mij een enorm goed gevoel. Eerlijk gezegd: zo'n goed gevoel heb ik nog nooit eerder gehad bij een zevenjarig paard", aldus Eric van der Vleuten.

Nieuws

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.