Concours Hippique Mierlo & onze paarden

 

Kadans Webster SFN
Op zondagochtend 27 april jl. sprong Arnold Boerekamps met Kadans Webster SFN in Mierlo mee in een rubriek voor vijfjarige paarden. Het was een wedstrijd die verreden werd in twee manches. Daarbij mocht men alleen van start gaan in de tweede manche wanneer men de eerste foutloos had gesprongen. In beide rondes maakten paard en ruiter geen fouten. "Ik ben zeer tevreden over Webster. Ik wil hem nog tweemaal in een rubriek als deze uitbrengen, om hem ook te laten wennen aan de ambiance van buitenconcoursen en dan de overstap te maken naar het M", aldus Nol Boerekamps. Het belangrijkste doel voor Kadans Webster SFN op dit moment is deelname aan de Nederlandse kampioenschappen voor vijfjarige paarden, die eind augustus in Ermelo worden gehouden in het kader van de KWPN Paardendagen.

 

VDL Groep Utascha SFN
Nadat Eric van der Vleuten zeer enthousiast was teruggekeerd van Hardelot, waar VDL Groep Utascha SFN drie dagen lang zeer goed had gesprongen, besloot Eric dit paard niet in Mierlo te laten starten. "Onlangs heb ik opnieuw een scan laten maken van de pees waaraan zij vorig jaar enige problemen had. Uit die scan kwam naar voren dat er toch nog steeds enige ruis rond de pees viel waar te nemen. Daarop heb ik uit voorzorg besloten om de merrie niet te laten starten. Met Dr. Hans van Schie, in Nederland de absolute specialist op het gebied van pezen, is een afspraak gemaakt. Ik wil geen enkel risico lopen, want zoals VDL Groep Utascha SFN in Hardelot sprong gaf zij mij een enorm goed gevoel. Eerlijk gezegd: zo'n goed gevoel heb ik nog nooit eerder gehad bij een zevenjarig paard", aldus Eric van der Vleuten.

Nieuws

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.