Varanka SFN nieuwe aankoop van Springpaarden Fonds Nederland

 

Het Springpaarden Fonds Nederland is uiterst verheugd te kunnen meedelen dat aan de 'stal', die drie paarden groot was, wederom een nieuw paard is toegevoegd.

 

De merrie Varanka SFN is geboren op 13 juni 2002 en zag het daglicht in de stal van fokker F.L.M. Krauth te Ulestraten. De merrie heeft bij het KWPN het predikaat 'Elite', wat zij mede te danken heeft aan haar voortreffelijke IBOP. Voor de springonderdelen in deze test scoorde Varanka SFN extreem hoog en eindigde op een totaal van 84.5 punten. De merrie heeft veel ras en adel en in haar gehele voorkomen is het bloederige van grootvader Grannus terug te vinden. Deze hengst is één van de belangrijkste springpaardenleveranciers van Duitsland. Kijkend naar de pedigree van Varanka SFN, is in de vader- en moederlijn niet alleen het mooiste, maar ook het beste springbloed uit Europa aan te treffen. Cor de la Bryère heeft een enorme invloed gehad op de fokkerij van Holstein, net als Landgraf I. Nimmerdor werd uitgeroepen tot 'hengst van de twintigste eeuw', vanwege de enorme positieve invloed die deze hengst heeft gehad op de KWPN fokkerij. Notaris, afstammend van de volbloed Courville, bracht paarden die over hardheid en instelling beschikken. Ramiro werd door de voormalige minister van Landbouw, Fons van der Stee, na een indrukwekkende carrière in de sport naar Nederland gehaald om een impuls te geven aan de springpaardenfokkerij.

 

De moeder van Varanka SFN is de ster preferente merrie Naranka, die tot nu toe tien veulens heeft gebracht, die allemaal in de springrichting zijn gefokt. Grootmoeder van Varanka SFN, de keur, preferente prestatie merrie Baranka, geboren in 1983, werd gefokt door de heer Nijskens te Hunsel en bracht maar liefst 21 veulens. Daaronder ook de van Jasper afstammende zoon Garanco, die door het KWPN als dekhengst werd goedgekeurd. Opvallend is, als je naar de hengsten kijkt waarmee deze merrie is gedekt, dat fokker Nijskens springpaarden probeerde te fokken, terwijl de latere eigenaar van deze merrie, de heer P. Vleuten te St. Oedenrode, eigenlijk uitsluitend de dressuurrichting is opgegaan.

 

Overgrootmoeder Paranka werd op 1 mei 1974 geboren in de beroemde fokstal van S. Knip te Midden Beemster en ook deze merrie is keur preferent.

 

Varanka SFN is was eigendom van de heer Jo Jorissen en met hem is overeengekomen dat de huidige ruiter Mark Martens, die begeleid wordt door Emile Hendrix, tot eind 2009 de merrie blijft rijden. Mark Martens werd geboren op 3 juli 1986 en is werkzaam in de springstal van de moeder van zijn vriendin, Nicolle Royakkers. Mark Martens is één van de vele aanstormende talenten die Nederland rijk is. Hij rijdt nu vooral jonge paarden en won in 2007 met twee verschillende paarden de Hendrix Competitie voor 4- en 5-jarige paarden.

Nieuws

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.