Laatste ontwikkelingen omtrent 'stal' SFN

 

VDL Groep For Holland SFN

Op 8 december zal de hengst VDL Groep For Holland SFN in het KNHS centrum te Ermelo verschijnen voor de hengstenkeuringscommissie van het KWPN. Als men dit wil meemaken moet men vroeg uit de veren, want onze hengst, met catalogusnummer 431, zit in de eerste groep, waarvan de eerste hengst om 08.00 uur voor de hengstenkeuringscommissie verschijnt. Wanneer men het programma volgt dan wordt om 10.00 uur een aanvang gemaakt met het springen van een parcours. De hengst zal daar worden voorgereden door zijn ruiter Mathijs van Asten. Rond de middag zal bekend worden gemaakt welke hengsten worden doorverwezen naar de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch, begin februari 2009.

 

VDL Groep Utascha SFN

Het ligt in de planning van Eric van der Vleuten om VDL Groep Utascha SFN aan de start te gaan brengen van Expo On Horse in Hengelo.

 

Kadans Webster SFN zal vanaf 1 januari 2009 worden bereden door Ruben Romp

De van Hors la Loi afstammende blonde vos Kadans Webster SFN zal tot 1 januari 2009 worden bereden door Arnold Boerekamps. De selecteurs en directie SFN zijn Arnold en Mollie Boerekamps veel dank verschuldigd voor de uiterst zorgvuldig en betrokken wijze waarop zij Kadans Webster SFN zijn blijven scholen en hebben verzorgd. Het was een groot genoegen om met zulke intens met de sport meelevende mensen te maken te hebben.

 

Vanaf 1 januari 2009 zal Kadans Webster SFN worden bereden door de zeer getalenteerde jonge ruiter Ruben Romp uit Goirle. Ruben Romp is een natuurtalent, die het afgelopen jaar nog deelnam aan de Europese kampioenschappen voor junioren in Praag. In 2009 mag hij starten in de wedstrijden voor Young Riders. Zijn beste paard op dit moment is Hopes are High, waarmee Ruben niet alleen de finale, maar ook de competitie om de VdB Cup op indrukwekkende wijze winnend afsloot.

De vader van Ruben is Bert Romp, die zelf terug kan kijken op een indrukwekkende carrière in de sport. Zo behoorde Romp in 1992 tot het Nederlandse kwartet dat op de Olympische Spelen in Barcelona goud won. Voor Romp een kater, want volgens de reglementen (die slechts éénmalig golden) kreeg de ruiter, die voor het weg te strepen resultaat zorgde, geen medaille. Met Renville en Waldo behaalde Romp zijn grootste successen. Na zijn actieve ruiterloopbaan werd hij bondscoach van de Nederlandse springruiters. Daarna maakte hij de overstap naar de springstal van Wim van der Leegte en nu werkt Romp weer als zelfstandige ondernemer, vanuit zijn woonplaats Goirle, waar hij zijn beide zoons Ruben en Remon begeleidt.

 

Op maandag 8 december verschijnt de hengst VDL groep For Holland SFN voor de hengstenkeuringscommissie van het KWPN. Op deze wijze wordt inhoud gegeven aan de afspraken die bij aankoop met de combinatie Aaldering/Swelheim werden gemaakt.

 

Op dit moment is het tijdschema van deze keuringsdag nog niet bekend maar gebruikelijk is dat in de ochtenduren de hengsten exterieurmatig aan de hand worden beoordeeld op de straat. 's Middags zullen de hengsten die worden doorverwezen onder de man een parcours springen.

Tussendoor worden de paarden ook nog door dierenartsen bekeken.

 

Deze keuring wordt in de volksmond betiteld als "eerste bezichtiging". De tweede en derde bezichtiging vinden plaats in 's-Hertogenbosch op de hengstenkeuring van het KWPN die van 4 tot 7 februari 2009 in de Brabanthallen wordt gehouden. Mocht de hengstenkeuringscommissie van het KWPN besluiten VDL groep For Holland SFN door te verwijzen naar de tweede bezichtiging dan zal deze hengst onder Mathijs van Asten deel moeten nemen aan de KNHS/KWPN hengstencompetitie. Deze wedstrijden worden gehouden op 3 december Hengelo Overijssel (Hieraan zal VDL groep For Holland SDN zeker niet deelnemen omdat deze wedstrijd plaats vindt voor de eerste bezichtiging), 11 december in Manege den Gouberg in Roosendaal (Noord Brabant) 30 december Zuidbroek (Groningen), 14 januari Deurne (Noord-Brabant). De finale zal worden verreden op de KWPN hengstenkeuring. Het was de laatste jaren gebruikelijk om de finale te verrijden op donderdagavond waardoor dit dan op 5 februari zal plaats vinden.

 

Zodra er exacte tijden of nadere informatie bekend is zullen wij u zo snel mogelijk informeren.

Nieuws

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.