Mathijs van Asten is een groeiend talent

 

Mathijs van Asten (29) is de jongere broer van Leopold, die voor Nederland in actie kwam tijdens de Olympische Spelen van Athene in 2004. De carrière van de beide broers loopt vrijwel parallel. Alle twee reden ze pony, reden ze bij de junioren, bij de Young Riders en alle twee maakten ze deel uit van teams die Nederland vertegenwoordigende op Europese kampioenschappen. Mathijs maakte twee maal deel uit van het goud winnende team op het EK voor Young Riders. Ook werd hij drie maal wereldkampioen tijdens het WK voor jonge paarden.

 

Mathijs van Asten woont in het Limburgse Ysselsteyn, waar het agrarische bedrijf met een varkenshouderij van zijn vader langzaam werd omgebouwd tot een hippisch bedrijf. Op zich niet vreemd, want vader en moeder Van Asten waren in hun jonge jaren zeer verdienstelijke ruiters. Moeder reed recreatief, terwijl vader competitief regelmatig aan de start kwam van nationale rubrieken.

 

Zijn belangrijkste succes boekte Mathijs in 2005, toen hij met de merrie Kwidanta van de Laarseheide in Mierlo Nederlands kampioen werd. Een doorbraak liet nog op zich wachten, omdat de fantastisch springende merrie zich blesseerde en geruime tijd niet in de sport kon worden uitgebracht. Maar Mathijs van Asten bewees met vele andere paarden zijn kwaliteiten. Een aantal paarden die door hem werden en worden uitgebracht zijn Castella, Chester en natuurlijk Kwidanta van de Laarseheide.

 

Sinds enige tijd wordt Mathijs ook ondersteund door de VDL Groep. "Ik heb VDL Groep For Holland SFN nu regelmatig gereden en een paar sprongetjes met hem gemaakt. Het is een uiterst alert paard, dat snel reageert. Ik zie dat als een pluspunt en ik ben er heel blij mee dat het SFN dit paard aan mij heeft toevertrouwd. Het is met een vierjarige een lange weg naar het hoogste niveau, maar ik weet dat hij kan springen! Voor mij is het parool rustig aan, heel en gezond houden, en zorgen dat we in 2016 - dan is VDL Groep For Holland SFN pas 12 - er helemaal staan", aldus Mathijs van Asten.

Nieuws

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.