Mathijs van Asten is een groeiend talent

 

Mathijs van Asten (29) is de jongere broer van Leopold, die voor Nederland in actie kwam tijdens de Olympische Spelen van Athene in 2004. De carrière van de beide broers loopt vrijwel parallel. Alle twee reden ze pony, reden ze bij de junioren, bij de Young Riders en alle twee maakten ze deel uit van teams die Nederland vertegenwoordigende op Europese kampioenschappen. Mathijs maakte twee maal deel uit van het goud winnende team op het EK voor Young Riders. Ook werd hij drie maal wereldkampioen tijdens het WK voor jonge paarden.

 

Mathijs van Asten woont in het Limburgse Ysselsteyn, waar het agrarische bedrijf met een varkenshouderij van zijn vader langzaam werd omgebouwd tot een hippisch bedrijf. Op zich niet vreemd, want vader en moeder Van Asten waren in hun jonge jaren zeer verdienstelijke ruiters. Moeder reed recreatief, terwijl vader competitief regelmatig aan de start kwam van nationale rubrieken.

 

Zijn belangrijkste succes boekte Mathijs in 2005, toen hij met de merrie Kwidanta van de Laarseheide in Mierlo Nederlands kampioen werd. Een doorbraak liet nog op zich wachten, omdat de fantastisch springende merrie zich blesseerde en geruime tijd niet in de sport kon worden uitgebracht. Maar Mathijs van Asten bewees met vele andere paarden zijn kwaliteiten. Een aantal paarden die door hem werden en worden uitgebracht zijn Castella, Chester en natuurlijk Kwidanta van de Laarseheide.

 

Sinds enige tijd wordt Mathijs ook ondersteund door de VDL Groep. "Ik heb VDL Groep For Holland SFN nu regelmatig gereden en een paar sprongetjes met hem gemaakt. Het is een uiterst alert paard, dat snel reageert. Ik zie dat als een pluspunt en ik ben er heel blij mee dat het SFN dit paard aan mij heeft toevertrouwd. Het is met een vierjarige een lange weg naar het hoogste niveau, maar ik weet dat hij kan springen! Voor mij is het parool rustig aan, heel en gezond houden, en zorgen dat we in 2016 - dan is VDL Groep For Holland SFN pas 12 - er helemaal staan", aldus Mathijs van Asten.

Nieuws

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.