Audi's Utascha SFN wederom foutloos

 

's-Hertogenbosch. Op de eerste dag van Indoor Deurne op 18 januari 2007 kwamen vijf- en zesjarige springpaarden aan de start. Het leek Eric van der Vleuten verstandig om nog eens met Audi’s Utascha SFN aan de start te verschijnen om elkaar daardoor beter te leren kennen. De paarden moesten van de losrij-piste naar de springpiste door de buitenlucht en omdat het behoorlijk hard waaide raakte de merrie daar iets opgewonden van, wat ook tot uitdrukking kwam tot aan hindernis vier. Maar daarna was de concentratie er weer volledig en rondde zij de het parcours feilloos en foutloos af.

 

Ook in het barrageparcours maakte Audi’s Utascha SFN geen fout. "Ze was aan het begin even hectisch, maar herstelde zich perfect en geeft op iedere sprong een bijzonder fijn gevoel", aldus Van der Vleuten.


Voormalig lid van de hengstenkeuringscommissie Cor Loeffen, die aan het hippisch centrum Deurne verbonden is als instructeur en regelmatig wordt gevraagd door organisaties om springpaarden te beoordelen, vertelde: "Zoals Audi’s Utascha SFN springt zo behoort een paard te springen!"

 

In het vorige persbericht zegden wij u toe de afstamming van Audi’s Utascha SFN onder de loep te nemen.

 

De toevoegingen achter de namen zijn titels die door het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN) aan de paarden toegekend kunnen worden op grond van hun prestaties:

 

Ster is een onderscheiding voor paarden die aan hoge exterieureisen voldoen;

 

Keur is een onderscheiding voor merries die ster moeten zijn, maar daarnaast ook nog zelf prestaties hebben neergezet. Voor hengsten gelden daarvoor nog zwaardere eisen, waarbij ook de prestaties van de kinderen meetellen;

 

Preferent is een onderscheiding voor merries die zij verkrijgen op grond van de prestaties van hun nakomelingen en datzelfde geldt ook voor de hengsten. Het is de hoogste onderscheiding voor paarden die het KWPN kent;

 

PROK is een onderscheiding die het paard krijgt als het een zware röntgenologische test zonder problemen heeft doorstaan.


Ladykiller xx
Lord
Viola
Lord Calando
Calando I
Perra
Kerin
Lux Z
Almé Z
Ahorn Z
Heureka Z
Apocalypte Z
Caletto I
Sanntona
Hedie

Audi’s Utascha SFN - 01.07357
Ster, PROK, geb.13 april 2001.
Fokker: Cees Bruers te Alphen (NB)

Capitano
Capitol I
Folia
Indocto preferent
Caletto II
Vanessa VII
Orgesch
Natascha keur pref
Courville xx
xx
Renville keur
Lavanta
Falve ster PROK pref
Almé Z
Walve keur pref
Malve

Nieuws

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.