Audi's Utascha SFN wederom foutloos

 

's-Hertogenbosch. Op de eerste dag van Indoor Deurne op 18 januari 2007 kwamen vijf- en zesjarige springpaarden aan de start. Het leek Eric van der Vleuten verstandig om nog eens met Audi’s Utascha SFN aan de start te verschijnen om elkaar daardoor beter te leren kennen. De paarden moesten van de losrij-piste naar de springpiste door de buitenlucht en omdat het behoorlijk hard waaide raakte de merrie daar iets opgewonden van, wat ook tot uitdrukking kwam tot aan hindernis vier. Maar daarna was de concentratie er weer volledig en rondde zij de het parcours feilloos en foutloos af.

 

Ook in het barrageparcours maakte Audi’s Utascha SFN geen fout. "Ze was aan het begin even hectisch, maar herstelde zich perfect en geeft op iedere sprong een bijzonder fijn gevoel", aldus Van der Vleuten.


Voormalig lid van de hengstenkeuringscommissie Cor Loeffen, die aan het hippisch centrum Deurne verbonden is als instructeur en regelmatig wordt gevraagd door organisaties om springpaarden te beoordelen, vertelde: "Zoals Audi’s Utascha SFN springt zo behoort een paard te springen!"

 

In het vorige persbericht zegden wij u toe de afstamming van Audi’s Utascha SFN onder de loep te nemen.

 

De toevoegingen achter de namen zijn titels die door het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN) aan de paarden toegekend kunnen worden op grond van hun prestaties:

 

Ster is een onderscheiding voor paarden die aan hoge exterieureisen voldoen;

 

Keur is een onderscheiding voor merries die ster moeten zijn, maar daarnaast ook nog zelf prestaties hebben neergezet. Voor hengsten gelden daarvoor nog zwaardere eisen, waarbij ook de prestaties van de kinderen meetellen;

 

Preferent is een onderscheiding voor merries die zij verkrijgen op grond van de prestaties van hun nakomelingen en datzelfde geldt ook voor de hengsten. Het is de hoogste onderscheiding voor paarden die het KWPN kent;

 

PROK is een onderscheiding die het paard krijgt als het een zware röntgenologische test zonder problemen heeft doorstaan.


Ladykiller xx
Lord
Viola
Lord Calando
Calando I
Perra
Kerin
Lux Z
Almé Z
Ahorn Z
Heureka Z
Apocalypte Z
Caletto I
Sanntona
Hedie

Audi’s Utascha SFN - 01.07357
Ster, PROK, geb.13 april 2001.
Fokker: Cees Bruers te Alphen (NB)

Capitano
Capitol I
Folia
Indocto preferent
Caletto II
Vanessa VII
Orgesch
Natascha keur pref
Courville xx
xx
Renville keur
Lavanta
Falve ster PROK pref
Almé Z
Walve keur pref
Malve

Nieuws

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.