De eerste sprong richting wereldtop

 

’s-Hertogenbosch, 20 februari 2007. De uitgifte van certificaten van aandelen in Springpaarden Fonds Nederland B.V. is succesvol afgerond. Het initiatief om talentvolle jonge springpaarden te behouden voor de Nederlandse springequipe, is door paardenliefhebbend Nederland met enthousiasme ontvangen. Dit heeft geresulteerd in een opbrengst van circa € 3.000.000,-. Met dit startkapitaal kan Springpaarden Fonds Nederland B.V. het voor Nederlandse topruiters mogelijk maken om op internationaal niveau te kunnen blijven presteren. Met de aankoop van Audi's Utascha SFN is de eerste sprong richting wereldtop gemaakt.

 

Investeren in jong springtalent
Het Nederlandse springpaard blijkt een gewild exportproduct te zijn. Goede springpaarden worden vaak al op jonge leeftijd voor veel geld naar het buitenland verkocht. Daardoor blijven te weinig toppaarden behouden voor het Nederlandse team. Om het voor de Nederlandse springruiters mogelijk te maken om op het hoogste niveau successen te blijven behalen, is Springpaarden Fonds Nederland B.V. opgericht.

 

Jonge talentvolle springpaarden worden geselecteerd, aangekocht en begeleid en blijven daarmee behouden voor deelname namens Nederland aan belangrijke internationale wedstrijden. Voor het bijeenbrengen van de benodigde middelen zijn certificaten van aandelen uitgegeven. De inschrijving hiervoor is gesloten op 18 februari. Houders van certificaten worden jaarlijks uitgenodigd voor verschillende SFN-evenementen. Niet alleen een groot aantal particulieren maar ook bedrijven zijn enthousiast over het fonds en nemen daarin deel.

 

KNHS ondersteunt
De KNHS is zeer enthousiast over het initiatief om talentvolle springpaarden door middel van een fonds ter beschikking te stellen aan Nederlandse topruiters. Naast de investeringen door sportstallen en eigenaren van topspringpaarden, biedt Springpaarden Fonds Nederland nieuwe mogelijkheden om ervoor te zorgen dat Nederland haar toppositie tijdens de internationale kampioenschappen en de Samsung Super League kan behouden.

 

Nieuwe aanwinst
De eerste aankoop die mogelijk is gemaakt door Springpaarden Fonds Nederland is Audi’s Utascha SFN. Tijdens een springconcours in Roggel werd de zesjarige, van Lux afstammende, Audi's Utascha SFN door Eric van der Vleuten in een wedstrijd uitgebracht.


De merrie reed tweemaal foutloos. Ook in Deurne bewees Audi’s Utascha SFN opnieuw haar kwaliteiten met een dubbele foutloze ronde. De internationale ruiter uit Mierlo is enorm enthousiast: “Ze geeft een fantastisch gevoel in het parcours en springt fenomenaal. Ik ben best een beetje trots dat het Springpaarden Fonds Nederland dit paard bij mij de kans geeft uit te groeien tot een internationale topper. Ik heb er vertrouwen in, want Audi’s Utascha SFN is de beste zes jarige die ik ooit heb bereden”, aldus Van der Vleuten.

De zoektocht naar hoogwaardige getalenteerde springpaarden door de zes selecteurs gaat - nu de emissie is voltooid - onverminderd door.

 

Perscontacten Springpaarden Fonds Nederland:
Jacob Melissen
Telefoon +31 (0)528 24 19 19; mobiel + 31 (0)6 54 22 02 46
E-mail info@melissen.net; fax + 31 (0)528 24 19 00

Nieuws

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.