Gerrit Jan Swinkels benoemd tot directielid Springpaarden Fonds Nederland

 

Pesse, 21 november 2007. De Raad van Commissarissen van Springpaarden Fonds Nederland heeft Gerrit Jan Swinkels (60) benoemd tot directielid van Springpaarden Fonds Nederland. Met het toetreden van Swinkels is het aantal directieleden op het in het prospectus genoemde aantal van drie gebracht. Naast Swinkels bestaat de directie van het Springpaarden Fonds Nederland uit Mr. Erik de Boer en Jacob Melissen.

 

Gerrit Jan Swinkels heeft in hippische kringen vooral bekendheid als bestuurslid, onder meer de laatste vijf jaar als voorzitter van de Stichting Internationaal Concours Hippique Indoor Brabant. Daarnaast is Swinkels voorzitter van de overkoepelende organisatie van internationale concoursgevende verenigingen en voorzitter van de commissie die de Ruiter van het Jaar kiest.

 

Van 1974 tot en met 1998 maakte Swinkels deel uit van de gemeenteraad van Best, waarin hij vanaf 1982 tot en met 1998 wethouder was. Swinkels is onder andere directeur van enkele begraafplaatsen en crematoria en directeur van twee beleggingsmaatschappijen. Zijn belangrijkste nevenfuncties zijn het onafhankelijke voorzitterschap van de SER-Brabant, president-commissaris van de Brabantse herstructureringsmaatschappij voor bedrijventerreinen, adviseur en commissaris van WSD Holding (sociale werkvoorziening) en het voorzitterschap van het Sint Odulphusgilde te Best.
 
Met de benoeming van Swinkels is de directie van het Springpaarden Fonds Nederland op sterkte en heeft het vanuit hippisch perspectief een aanzienlijke versterking ondergaan.

 

Perscontacten Springpaarden Fonds Nederland:


Marloes Vollenbroek
Telefoon +31 (0)73 548 32 29; mobiel + 31 (0)6 2242 94 37
E-mail m.vollenbroek@vanlanschot.com

 

Jacob Melissen
Telefoon +31 (0)528 24 19 19; mobiel + 31 (0)6 54 22 02 46
E-mail info@melissen.net; fax + 31 (0)528 24 19 00

Nieuws

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.