Gerrit Jan Swinkels benoemd tot directielid Springpaarden Fonds Nederland

 

Pesse, 21 november 2007. De Raad van Commissarissen van Springpaarden Fonds Nederland heeft Gerrit Jan Swinkels (60) benoemd tot directielid van Springpaarden Fonds Nederland. Met het toetreden van Swinkels is het aantal directieleden op het in het prospectus genoemde aantal van drie gebracht. Naast Swinkels bestaat de directie van het Springpaarden Fonds Nederland uit Mr. Erik de Boer en Jacob Melissen.

 

Gerrit Jan Swinkels heeft in hippische kringen vooral bekendheid als bestuurslid, onder meer de laatste vijf jaar als voorzitter van de Stichting Internationaal Concours Hippique Indoor Brabant. Daarnaast is Swinkels voorzitter van de overkoepelende organisatie van internationale concoursgevende verenigingen en voorzitter van de commissie die de Ruiter van het Jaar kiest.

 

Van 1974 tot en met 1998 maakte Swinkels deel uit van de gemeenteraad van Best, waarin hij vanaf 1982 tot en met 1998 wethouder was. Swinkels is onder andere directeur van enkele begraafplaatsen en crematoria en directeur van twee beleggingsmaatschappijen. Zijn belangrijkste nevenfuncties zijn het onafhankelijke voorzitterschap van de SER-Brabant, president-commissaris van de Brabantse herstructureringsmaatschappij voor bedrijventerreinen, adviseur en commissaris van WSD Holding (sociale werkvoorziening) en het voorzitterschap van het Sint Odulphusgilde te Best.
 
Met de benoeming van Swinkels is de directie van het Springpaarden Fonds Nederland op sterkte en heeft het vanuit hippisch perspectief een aanzienlijke versterking ondergaan.

 

Perscontacten Springpaarden Fonds Nederland:


Marloes Vollenbroek
Telefoon +31 (0)73 548 32 29; mobiel + 31 (0)6 2242 94 37
E-mail m.vollenbroek@vanlanschot.com

 

Jacob Melissen
Telefoon +31 (0)528 24 19 19; mobiel + 31 (0)6 54 22 02 46
E-mail info@melissen.net; fax + 31 (0)528 24 19 00

Nieuws

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.