Nederlandse kampioenschappen voor zes jarigen in Ermelo

 

Mierlo, 10 augustus 2007. Voor de getalenteerde jonge springpaarden zijn de KWPN paardendagen die vanaf dinsdag 14 augustus tot en met zaterdag 18 augustus op de terreinen van het KNHS centrum te Ermelo worden gehouden belangrijk. Daar zijn dan de Nederlandse kampioenschappen voor vier,- vijf, zes en zeven jarige springpaarden. Onder de deelnemers ook Audi’s Utascha SFN.

 

"Afgelopen week heb ik Audi’s Utascha SFN gestart in een wedstrijd te Roggel en ze sprong zeer overtuigend. In de barrage hadden we een foutje, maar dat is niet belangrijk. De wijze waarop ze sprong was zeer overtuigend en dat is het belangrijkste ook al omdat jonge paarden als deze meestal meer leren van de foutjes die ze maken dan wanneer ze foutloos blijven”, vertelt van der Vleuten die aangeeft dat Audi’s Utascha SFN in vorm lijkt te zijn omdat ze “super” aanvoelt. 

 

Op dinsdag 14 augustus is de eerste wedstrijd op het B terrein gevolgd door de tweede wedstrijd op woensdag 15 augustus op het hoofdterrein. Op donderdag 16 augustus is de finale. 

 

Op dit moment zijn de exacte aanvangstijden nog steeds niet bekend, maar op de site van het KWPN (www.kwpn.nl) kunt u onder het submenu evenementen doorklikken en ziet u links het submenu KWPN paardendagen. Het is ook mogelijk, dat op de site van het KWPN een directe link komt naar dit evenement. 

 

Wij zullen trachten u op de hoogte te houden van de resultaten van Audi’s Utascha SFN en de tijden waarop zij de ring binnen moet.

 

In de afgelopen maanden zijn er tussen de selecteurs en diverse eigenaren van uiterst getalenteerde springpaarden onderhandelingen gevoerd om de SFN stal uit te breiden. Soms waren de gesprekken zover gevorderd dat niets die uitbreiding meer in de weg leek te staan tot plotsklaps nieuwe bezwaren bij de verkopende partijen opdoken waardoor de onderhandelingen gestaakt dienden te worden. Maar de directie van het SFN kan u verzekeren dat er onverdroten verder wordt gezocht. 

 

Perscontacten Springpaarden Fonds Nederland

Jacob Melissen

Telefoon +31 (0)528 24 19 19; mobiel + 31 (0)6 54 22 02 46

E-mail info@melissen.net; fax + 31 (0)528 24 19 00

Nieuws

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.