Nederlandse kampioenschappen voor zes jarigen in Ermelo

 

Mierlo, 10 augustus 2007. Voor de getalenteerde jonge springpaarden zijn de KWPN paardendagen die vanaf dinsdag 14 augustus tot en met zaterdag 18 augustus op de terreinen van het KNHS centrum te Ermelo worden gehouden belangrijk. Daar zijn dan de Nederlandse kampioenschappen voor vier,- vijf, zes en zeven jarige springpaarden. Onder de deelnemers ook Audi’s Utascha SFN.

 

"Afgelopen week heb ik Audi’s Utascha SFN gestart in een wedstrijd te Roggel en ze sprong zeer overtuigend. In de barrage hadden we een foutje, maar dat is niet belangrijk. De wijze waarop ze sprong was zeer overtuigend en dat is het belangrijkste ook al omdat jonge paarden als deze meestal meer leren van de foutjes die ze maken dan wanneer ze foutloos blijven”, vertelt van der Vleuten die aangeeft dat Audi’s Utascha SFN in vorm lijkt te zijn omdat ze “super” aanvoelt. 

 

Op dinsdag 14 augustus is de eerste wedstrijd op het B terrein gevolgd door de tweede wedstrijd op woensdag 15 augustus op het hoofdterrein. Op donderdag 16 augustus is de finale. 

 

Op dit moment zijn de exacte aanvangstijden nog steeds niet bekend, maar op de site van het KWPN (www.kwpn.nl) kunt u onder het submenu evenementen doorklikken en ziet u links het submenu KWPN paardendagen. Het is ook mogelijk, dat op de site van het KWPN een directe link komt naar dit evenement. 

 

Wij zullen trachten u op de hoogte te houden van de resultaten van Audi’s Utascha SFN en de tijden waarop zij de ring binnen moet.

 

In de afgelopen maanden zijn er tussen de selecteurs en diverse eigenaren van uiterst getalenteerde springpaarden onderhandelingen gevoerd om de SFN stal uit te breiden. Soms waren de gesprekken zover gevorderd dat niets die uitbreiding meer in de weg leek te staan tot plotsklaps nieuwe bezwaren bij de verkopende partijen opdoken waardoor de onderhandelingen gestaakt dienden te worden. Maar de directie van het SFN kan u verzekeren dat er onverdroten verder wordt gezocht. 

 

Perscontacten Springpaarden Fonds Nederland

Jacob Melissen

Telefoon +31 (0)528 24 19 19; mobiel + 31 (0)6 54 22 02 46

E-mail info@melissen.net; fax + 31 (0)528 24 19 00

Nieuws

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.