Audi’s Utascha SFN schakelt familie van der Vleuten uit

 

Rotterdam, 28 juni 2007. Vader Eric en zoon Maikel van der Vleuten zijn beide door Audi’s Utascha SFN tot zandruiter gedegradeerd. Twee weken geleden was Eric ten val geraakt nadat ineens uit de bosjes rond de renbaan een hond opdook. Om de Certificaathouders tijdens het CHIO Rotterdam in staat te stellen om Audi’s Utascha SFN in actie te zien, werd in goed overleg tussen de familie van der Vleuten, Emile Hendrix en de directie van Springpaarden Fonds Nederland besloten om Maikel van der Vleuten met Audi’s Utascha SFN deel te laten nemen aan het CHIO.

 

Op donderdag bleek al dat het klikte tussen paard en ruiter, aangezien Maikel van der Vleuten en Audi’s Utascha SFN een foutloos parcours reden. Ze kregen een strafpunt voor het overschrijden van de toegestane tijd. De merrie sprong fantastisch, was zeer goed te plaatsen en maakte op het deskundige publiek, dat altijd bij de wedstrijden voor zes en zeven jarige paarden te vinden is, wederom indruk.

 

Op vrijdag reed Maikel zich naar een derde plaats in een wedstrijd voor ruiters welke niet startgerechtigd waren in de Samsung Super League. Direct daarna moest Maikel met Audi’s Utascha SFN in de wedstrijd voor de zes en zeven jarige paarden als tweede starter de piste in. Daarom was hij al met Audi’s Utascha SFN op het voorterrein aan het losrijden terwijl de wedstrijd nog bezig was. De tijd tussen het verlaten van de piste na het ophalen van de prijs en zijn start met Audi’s Utascha SFN was uiterst kort. Daarom haalde Maikel met Audi’s Utascha SFN de prijs op die hij met een ander paard had gewonnen. In de ereronde wierp Audi’s Utascha SFN haar ruiter uit het zadel. Maikel klapte hard tegen de zandbodem en had zichtbaar veel pijn. Per ambulance werd Maikel overgebracht naar het ziekenhuis, waar gescheurde banden van de elleboog werden geconstateerd.

 

Maikel is inmiddels thuis. De directie van Springpaarden Fonds Nederland is er van overtuigd dat zij namens alle Certificaathouders heeft gehandeld met het zenden van de beste wensen voor een voorspoedig herstel en deze wens vergezeld heeft laten gaan van prachtige bloemen.

 

Perscontacten Springpaarden Fonds Nederland
Jacob Melissen
Telefoon +31 (0)528 24 19 19; mobiel + 31 (0)6 54 22 02 46
E-mail info@melissen.net; fax + 31 (0)528 24 19 00

Nieuws

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.