Audi’s Utascha SFN schakelt familie van der Vleuten uit

 

Rotterdam, 28 juni 2007. Vader Eric en zoon Maikel van der Vleuten zijn beide door Audi’s Utascha SFN tot zandruiter gedegradeerd. Twee weken geleden was Eric ten val geraakt nadat ineens uit de bosjes rond de renbaan een hond opdook. Om de Certificaathouders tijdens het CHIO Rotterdam in staat te stellen om Audi’s Utascha SFN in actie te zien, werd in goed overleg tussen de familie van der Vleuten, Emile Hendrix en de directie van Springpaarden Fonds Nederland besloten om Maikel van der Vleuten met Audi’s Utascha SFN deel te laten nemen aan het CHIO.

 

Op donderdag bleek al dat het klikte tussen paard en ruiter, aangezien Maikel van der Vleuten en Audi’s Utascha SFN een foutloos parcours reden. Ze kregen een strafpunt voor het overschrijden van de toegestane tijd. De merrie sprong fantastisch, was zeer goed te plaatsen en maakte op het deskundige publiek, dat altijd bij de wedstrijden voor zes en zeven jarige paarden te vinden is, wederom indruk.

 

Op vrijdag reed Maikel zich naar een derde plaats in een wedstrijd voor ruiters welke niet startgerechtigd waren in de Samsung Super League. Direct daarna moest Maikel met Audi’s Utascha SFN in de wedstrijd voor de zes en zeven jarige paarden als tweede starter de piste in. Daarom was hij al met Audi’s Utascha SFN op het voorterrein aan het losrijden terwijl de wedstrijd nog bezig was. De tijd tussen het verlaten van de piste na het ophalen van de prijs en zijn start met Audi’s Utascha SFN was uiterst kort. Daarom haalde Maikel met Audi’s Utascha SFN de prijs op die hij met een ander paard had gewonnen. In de ereronde wierp Audi’s Utascha SFN haar ruiter uit het zadel. Maikel klapte hard tegen de zandbodem en had zichtbaar veel pijn. Per ambulance werd Maikel overgebracht naar het ziekenhuis, waar gescheurde banden van de elleboog werden geconstateerd.

 

Maikel is inmiddels thuis. De directie van Springpaarden Fonds Nederland is er van overtuigd dat zij namens alle Certificaathouders heeft gehandeld met het zenden van de beste wensen voor een voorspoedig herstel en deze wens vergezeld heeft laten gaan van prachtige bloemen.

 

Perscontacten Springpaarden Fonds Nederland
Jacob Melissen
Telefoon +31 (0)528 24 19 19; mobiel + 31 (0)6 54 22 02 46
E-mail info@melissen.net; fax + 31 (0)528 24 19 00

Nieuws

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.