Audi’s Utascha SFN schakelt familie van der Vleuten uit

 

Rotterdam, 28 juni 2007. Vader Eric en zoon Maikel van der Vleuten zijn beide door Audi’s Utascha SFN tot zandruiter gedegradeerd. Twee weken geleden was Eric ten val geraakt nadat ineens uit de bosjes rond de renbaan een hond opdook. Om de Certificaathouders tijdens het CHIO Rotterdam in staat te stellen om Audi’s Utascha SFN in actie te zien, werd in goed overleg tussen de familie van der Vleuten, Emile Hendrix en de directie van Springpaarden Fonds Nederland besloten om Maikel van der Vleuten met Audi’s Utascha SFN deel te laten nemen aan het CHIO.

 

Op donderdag bleek al dat het klikte tussen paard en ruiter, aangezien Maikel van der Vleuten en Audi’s Utascha SFN een foutloos parcours reden. Ze kregen een strafpunt voor het overschrijden van de toegestane tijd. De merrie sprong fantastisch, was zeer goed te plaatsen en maakte op het deskundige publiek, dat altijd bij de wedstrijden voor zes en zeven jarige paarden te vinden is, wederom indruk.

 

Op vrijdag reed Maikel zich naar een derde plaats in een wedstrijd voor ruiters welke niet startgerechtigd waren in de Samsung Super League. Direct daarna moest Maikel met Audi’s Utascha SFN in de wedstrijd voor de zes en zeven jarige paarden als tweede starter de piste in. Daarom was hij al met Audi’s Utascha SFN op het voorterrein aan het losrijden terwijl de wedstrijd nog bezig was. De tijd tussen het verlaten van de piste na het ophalen van de prijs en zijn start met Audi’s Utascha SFN was uiterst kort. Daarom haalde Maikel met Audi’s Utascha SFN de prijs op die hij met een ander paard had gewonnen. In de ereronde wierp Audi’s Utascha SFN haar ruiter uit het zadel. Maikel klapte hard tegen de zandbodem en had zichtbaar veel pijn. Per ambulance werd Maikel overgebracht naar het ziekenhuis, waar gescheurde banden van de elleboog werden geconstateerd.

 

Maikel is inmiddels thuis. De directie van Springpaarden Fonds Nederland is er van overtuigd dat zij namens alle Certificaathouders heeft gehandeld met het zenden van de beste wensen voor een voorspoedig herstel en deze wens vergezeld heeft laten gaan van prachtige bloemen.

 

Perscontacten Springpaarden Fonds Nederland
Jacob Melissen
Telefoon +31 (0)528 24 19 19; mobiel + 31 (0)6 54 22 02 46
E-mail info@melissen.net; fax + 31 (0)528 24 19 00

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…