Wereldbeker Paardensport

 

25 april 2007, LAS VEGAS (ANP) - Beat Mändli heeft zondag in Las Vegas de wereldbeker voor springruiters veroverd. De Zwitser vormde met de ruin Ideo du Thot de beste combinatie in de finale. In de beslissende derde rubriek, over twee manches, eindigde hij met vier strafpunten op de gedeelde tweede plaats. Die ene springfout kon hij zich in de eindrangschikking gemakkelijk permitteren.

 

Mändli bleef met vijf strafpunten zijn voor de stal van Jan Tops rijdende Duitse concurrent Daniel Deusser (Air Jordan Z) voor.

 

Markus Beerbaum (Leena) en Steve Guerdat (Tresor) eindigden gedeeld derde. De top acht bestond uit zes Duitsers en twee Zwitsers.

 

Beerbaums echtgenote Meredith Michaels-Beerbaum, geboren in de Verenigde Staten en de grote favoriete na twee dagen, vergooide haar kansen in het vierde parcours. De amazone, met haar toppaard Shutterfly onder het zadel, kwam ten val en werd reglementair gediskwalificeerd.

 

Beste Nederlander was Leopold van Asten. Na drie omlopen had de ruiter uit Duizel nog riant zicht op het erepodium, de laatste proeven bleken toch te zwaar voor zijn Franse merrie VDL Groep Fleche Rouge. Dat resulteerde in zestien strafpunten en een duikeling naar de elfde plek.

 

Gerco Schröder, voor wie een hoge klassering er al niet meer in zat, sloot met Eurocommerce Milano een goed indoorseizoen in stijl af. In de voorlaatste manche liep de Twentenaar nog acht strafpunten op. Hij besloot het toernooi met een foutloze ronde. In de strijd om de dagprijs werd Schröder zesde, in het algemeen klassement vijftiende.

 

Van Asten was teleurgesteld. ,,Fleche Rouge was in de eerste ronde net even te flegmatiek. De echte springkracht die ze in de eerste dagen wel had kon ik daardoor niet aanspreken. De tweede omloop ging het weer beter. Helaas hadden we een struikelpartij, waardoor de concentratie ineens weg was. Dat zorgde voor nog een paar strafpunten. Dit is echt balen.''

 

In het Thomas en Mack Centre van het Amerikaanse gokparadijs kreeg Gerco Schröder de smaak te laat te pakken. ,,Van de eerste wedstrijd af liep het eigenlijk niet lekker. Pas in de tweede manche van de laatste rubriek had ik het gevoel dat ik de 'echte' Milano weer onder het zadel had. Helaas was het toen te laat.''

 

Bondscoach Rob Ehrens wilde desondanks niet klagen. ,,We hebben een goed indoorseizoen achter de rug, met de nodige successen. Drie ruiters hebben zich bovendien voor deze finale gekwalificeerd. Ik ben daarom tevreden.''

 

Albert Zoer ontbrak in de laatste ronden. De Drent had zijn paard Lowina teruggetrokken.

 

Bron: KNHS

Nieuws

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.