Wereldbeker Paardensport

 

25 april 2007, LAS VEGAS (ANP) - Beat Mändli heeft zondag in Las Vegas de wereldbeker voor springruiters veroverd. De Zwitser vormde met de ruin Ideo du Thot de beste combinatie in de finale. In de beslissende derde rubriek, over twee manches, eindigde hij met vier strafpunten op de gedeelde tweede plaats. Die ene springfout kon hij zich in de eindrangschikking gemakkelijk permitteren.

 

Mändli bleef met vijf strafpunten zijn voor de stal van Jan Tops rijdende Duitse concurrent Daniel Deusser (Air Jordan Z) voor.

 

Markus Beerbaum (Leena) en Steve Guerdat (Tresor) eindigden gedeeld derde. De top acht bestond uit zes Duitsers en twee Zwitsers.

 

Beerbaums echtgenote Meredith Michaels-Beerbaum, geboren in de Verenigde Staten en de grote favoriete na twee dagen, vergooide haar kansen in het vierde parcours. De amazone, met haar toppaard Shutterfly onder het zadel, kwam ten val en werd reglementair gediskwalificeerd.

 

Beste Nederlander was Leopold van Asten. Na drie omlopen had de ruiter uit Duizel nog riant zicht op het erepodium, de laatste proeven bleken toch te zwaar voor zijn Franse merrie VDL Groep Fleche Rouge. Dat resulteerde in zestien strafpunten en een duikeling naar de elfde plek.

 

Gerco Schröder, voor wie een hoge klassering er al niet meer in zat, sloot met Eurocommerce Milano een goed indoorseizoen in stijl af. In de voorlaatste manche liep de Twentenaar nog acht strafpunten op. Hij besloot het toernooi met een foutloze ronde. In de strijd om de dagprijs werd Schröder zesde, in het algemeen klassement vijftiende.

 

Van Asten was teleurgesteld. ,,Fleche Rouge was in de eerste ronde net even te flegmatiek. De echte springkracht die ze in de eerste dagen wel had kon ik daardoor niet aanspreken. De tweede omloop ging het weer beter. Helaas hadden we een struikelpartij, waardoor de concentratie ineens weg was. Dat zorgde voor nog een paar strafpunten. Dit is echt balen.''

 

In het Thomas en Mack Centre van het Amerikaanse gokparadijs kreeg Gerco Schröder de smaak te laat te pakken. ,,Van de eerste wedstrijd af liep het eigenlijk niet lekker. Pas in de tweede manche van de laatste rubriek had ik het gevoel dat ik de 'echte' Milano weer onder het zadel had. Helaas was het toen te laat.''

 

Bondscoach Rob Ehrens wilde desondanks niet klagen. ,,We hebben een goed indoorseizoen achter de rug, met de nodige successen. Drie ruiters hebben zich bovendien voor deze finale gekwalificeerd. Ik ben daarom tevreden.''

 

Albert Zoer ontbrak in de laatste ronden. De Drent had zijn paard Lowina teruggetrokken.

 

Bron: KNHS

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…