Wereldbeker Paardensport

 

25 april 2007, LAS VEGAS (ANP) - Beat Mändli heeft zondag in Las Vegas de wereldbeker voor springruiters veroverd. De Zwitser vormde met de ruin Ideo du Thot de beste combinatie in de finale. In de beslissende derde rubriek, over twee manches, eindigde hij met vier strafpunten op de gedeelde tweede plaats. Die ene springfout kon hij zich in de eindrangschikking gemakkelijk permitteren.

 

Mändli bleef met vijf strafpunten zijn voor de stal van Jan Tops rijdende Duitse concurrent Daniel Deusser (Air Jordan Z) voor.

 

Markus Beerbaum (Leena) en Steve Guerdat (Tresor) eindigden gedeeld derde. De top acht bestond uit zes Duitsers en twee Zwitsers.

 

Beerbaums echtgenote Meredith Michaels-Beerbaum, geboren in de Verenigde Staten en de grote favoriete na twee dagen, vergooide haar kansen in het vierde parcours. De amazone, met haar toppaard Shutterfly onder het zadel, kwam ten val en werd reglementair gediskwalificeerd.

 

Beste Nederlander was Leopold van Asten. Na drie omlopen had de ruiter uit Duizel nog riant zicht op het erepodium, de laatste proeven bleken toch te zwaar voor zijn Franse merrie VDL Groep Fleche Rouge. Dat resulteerde in zestien strafpunten en een duikeling naar de elfde plek.

 

Gerco Schröder, voor wie een hoge klassering er al niet meer in zat, sloot met Eurocommerce Milano een goed indoorseizoen in stijl af. In de voorlaatste manche liep de Twentenaar nog acht strafpunten op. Hij besloot het toernooi met een foutloze ronde. In de strijd om de dagprijs werd Schröder zesde, in het algemeen klassement vijftiende.

 

Van Asten was teleurgesteld. ,,Fleche Rouge was in de eerste ronde net even te flegmatiek. De echte springkracht die ze in de eerste dagen wel had kon ik daardoor niet aanspreken. De tweede omloop ging het weer beter. Helaas hadden we een struikelpartij, waardoor de concentratie ineens weg was. Dat zorgde voor nog een paar strafpunten. Dit is echt balen.''

 

In het Thomas en Mack Centre van het Amerikaanse gokparadijs kreeg Gerco Schröder de smaak te laat te pakken. ,,Van de eerste wedstrijd af liep het eigenlijk niet lekker. Pas in de tweede manche van de laatste rubriek had ik het gevoel dat ik de 'echte' Milano weer onder het zadel had. Helaas was het toen te laat.''

 

Bondscoach Rob Ehrens wilde desondanks niet klagen. ,,We hebben een goed indoorseizoen achter de rug, met de nodige successen. Drie ruiters hebben zich bovendien voor deze finale gekwalificeerd. Ik ben daarom tevreden.''

 

Albert Zoer ontbrak in de laatste ronden. De Drent had zijn paard Lowina teruggetrokken.

 

Bron: KNHS

Nieuws

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.