Wereldbeker Paardensport

 

25 april 2007, LAS VEGAS (ANP) - Beat Mändli heeft zondag in Las Vegas de wereldbeker voor springruiters veroverd. De Zwitser vormde met de ruin Ideo du Thot de beste combinatie in de finale. In de beslissende derde rubriek, over twee manches, eindigde hij met vier strafpunten op de gedeelde tweede plaats. Die ene springfout kon hij zich in de eindrangschikking gemakkelijk permitteren.

 

Mändli bleef met vijf strafpunten zijn voor de stal van Jan Tops rijdende Duitse concurrent Daniel Deusser (Air Jordan Z) voor.

 

Markus Beerbaum (Leena) en Steve Guerdat (Tresor) eindigden gedeeld derde. De top acht bestond uit zes Duitsers en twee Zwitsers.

 

Beerbaums echtgenote Meredith Michaels-Beerbaum, geboren in de Verenigde Staten en de grote favoriete na twee dagen, vergooide haar kansen in het vierde parcours. De amazone, met haar toppaard Shutterfly onder het zadel, kwam ten val en werd reglementair gediskwalificeerd.

 

Beste Nederlander was Leopold van Asten. Na drie omlopen had de ruiter uit Duizel nog riant zicht op het erepodium, de laatste proeven bleken toch te zwaar voor zijn Franse merrie VDL Groep Fleche Rouge. Dat resulteerde in zestien strafpunten en een duikeling naar de elfde plek.

 

Gerco Schröder, voor wie een hoge klassering er al niet meer in zat, sloot met Eurocommerce Milano een goed indoorseizoen in stijl af. In de voorlaatste manche liep de Twentenaar nog acht strafpunten op. Hij besloot het toernooi met een foutloze ronde. In de strijd om de dagprijs werd Schröder zesde, in het algemeen klassement vijftiende.

 

Van Asten was teleurgesteld. ,,Fleche Rouge was in de eerste ronde net even te flegmatiek. De echte springkracht die ze in de eerste dagen wel had kon ik daardoor niet aanspreken. De tweede omloop ging het weer beter. Helaas hadden we een struikelpartij, waardoor de concentratie ineens weg was. Dat zorgde voor nog een paar strafpunten. Dit is echt balen.''

 

In het Thomas en Mack Centre van het Amerikaanse gokparadijs kreeg Gerco Schröder de smaak te laat te pakken. ,,Van de eerste wedstrijd af liep het eigenlijk niet lekker. Pas in de tweede manche van de laatste rubriek had ik het gevoel dat ik de 'echte' Milano weer onder het zadel had. Helaas was het toen te laat.''

 

Bondscoach Rob Ehrens wilde desondanks niet klagen. ,,We hebben een goed indoorseizoen achter de rug, met de nodige successen. Drie ruiters hebben zich bovendien voor deze finale gekwalificeerd. Ik ben daarom tevreden.''

 

Albert Zoer ontbrak in de laatste ronden. De Drent had zijn paard Lowina teruggetrokken.

 

Bron: KNHS

Nieuws

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.