In 2008 en 2009 kans op WB finales tijdens Indoor Brabant

 

25 april 2007, LAS VEGAS (KNHS) - Direct na afloop van de persconferentie, waarin de mensen van Gothenburg zich presenteerden als de organisatoren van de wereldbeker finale springen, die van 23 tot en met 27 april 2008 zal worden, gehouden vertelde de secretaris-generaal van de FEI, Michael Stone, in zeer vergaande staat van onderhandelingen te zijn met Indoor Brabant om daar in april 2008 de wereldbeker finale dressuur te gaan verrijden.

 

Daarnaast zijn de Bossche organisatoren volop in de race voor de wereldbeker finale springen in 2009. "Ik zie op dit moment geen redenen waarom in 2008 en in 2009 Indoor Brabant geen thuishaven zou kunnen zijn voor de Rolex FEI wereldbeker finales. Er moeten nog slechts een paar kleine zaken worden rondgemaakt", aldus Stone.

 

Gerrit Jan Swinkels, voorzitter van Indoor Brabant een ook aanwezig in Las Vegas, weet dat het er goed voor staat om in 2008 en 2009 de Bossche Brabanthallen het decor te laten zijn voor de finales. "We krijgen nu de contracten toegestuurd door de FEI en zullen daarop zeer binnenkort beslissen. In mei hopen we te weten of we inderdaad beide finales naar Den Bosch kunnen halen", aldus Swinkels, die voor de dressuurfinale een kwart miljoen extra sponsoring moet zien los te krijgen en voor de springfinale een heel miljoen aan extra kosten heeft. "We hebben goede hoop begin mei de contracten met de FEI te kunnen gaan tekenen", aldus Swinkels

 

Bron: KNHS Mediavoorlichting, Jacob Melissen

Nieuws

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.