In 2008 en 2009 kans op WB finales tijdens Indoor Brabant

 

25 april 2007, LAS VEGAS (KNHS) - Direct na afloop van de persconferentie, waarin de mensen van Gothenburg zich presenteerden als de organisatoren van de wereldbeker finale springen, die van 23 tot en met 27 april 2008 zal worden, gehouden vertelde de secretaris-generaal van de FEI, Michael Stone, in zeer vergaande staat van onderhandelingen te zijn met Indoor Brabant om daar in april 2008 de wereldbeker finale dressuur te gaan verrijden.

 

Daarnaast zijn de Bossche organisatoren volop in de race voor de wereldbeker finale springen in 2009. "Ik zie op dit moment geen redenen waarom in 2008 en in 2009 Indoor Brabant geen thuishaven zou kunnen zijn voor de Rolex FEI wereldbeker finales. Er moeten nog slechts een paar kleine zaken worden rondgemaakt", aldus Stone.

 

Gerrit Jan Swinkels, voorzitter van Indoor Brabant een ook aanwezig in Las Vegas, weet dat het er goed voor staat om in 2008 en 2009 de Bossche Brabanthallen het decor te laten zijn voor de finales. "We krijgen nu de contracten toegestuurd door de FEI en zullen daarop zeer binnenkort beslissen. In mei hopen we te weten of we inderdaad beide finales naar Den Bosch kunnen halen", aldus Swinkels, die voor de dressuurfinale een kwart miljoen extra sponsoring moet zien los te krijgen en voor de springfinale een heel miljoen aan extra kosten heeft. "We hebben goede hoop begin mei de contracten met de FEI te kunnen gaan tekenen", aldus Swinkels

 

Bron: KNHS Mediavoorlichting, Jacob Melissen

Nieuws

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.