In 2008 en 2009 kans op WB finales tijdens Indoor Brabant

 

25 april 2007, LAS VEGAS (KNHS) - Direct na afloop van de persconferentie, waarin de mensen van Gothenburg zich presenteerden als de organisatoren van de wereldbeker finale springen, die van 23 tot en met 27 april 2008 zal worden, gehouden vertelde de secretaris-generaal van de FEI, Michael Stone, in zeer vergaande staat van onderhandelingen te zijn met Indoor Brabant om daar in april 2008 de wereldbeker finale dressuur te gaan verrijden.

 

Daarnaast zijn de Bossche organisatoren volop in de race voor de wereldbeker finale springen in 2009. "Ik zie op dit moment geen redenen waarom in 2008 en in 2009 Indoor Brabant geen thuishaven zou kunnen zijn voor de Rolex FEI wereldbeker finales. Er moeten nog slechts een paar kleine zaken worden rondgemaakt", aldus Stone.

 

Gerrit Jan Swinkels, voorzitter van Indoor Brabant een ook aanwezig in Las Vegas, weet dat het er goed voor staat om in 2008 en 2009 de Bossche Brabanthallen het decor te laten zijn voor de finales. "We krijgen nu de contracten toegestuurd door de FEI en zullen daarop zeer binnenkort beslissen. In mei hopen we te weten of we inderdaad beide finales naar Den Bosch kunnen halen", aldus Swinkels, die voor de dressuurfinale een kwart miljoen extra sponsoring moet zien los te krijgen en voor de springfinale een heel miljoen aan extra kosten heeft. "We hebben goede hoop begin mei de contracten met de FEI te kunnen gaan tekenen", aldus Swinkels

 

Bron: KNHS Mediavoorlichting, Jacob Melissen

Nieuws

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.