Audi's Utascha SFN in eerste wedstrijd met Eric van der Vleuten gestart

 

's-Hertogenbosch, 18 januari 2007. Tijdens een springconcours in Roggel werd Audi's Utascha SFN afgelopen zondag (14 januari 2007) voor het eerst door Eric van der Vleuten in een wedstrijd uitgebracht. De zeer ervaren internationale ruiter uit Mierlo was enorm enthousiast over zijn ervaringen met de zesjarige, van Lux afstammende, merrie in het parcours.

 

"Ze geeft een fantastisch gevoel in het parcours en springt fenomenaal. Het is te hopen dat het Springpaarden Fonds Nederland nog een aantal van deze paarden weet te vinden", vatte Van der Vleuten zijn mening na de eerste rit samen. Van der Vleuten reed Audi's Utascha SFN foutloos over de parkoersen.

 

Voor Eric van der Vleuten is Audi's Utascha SFN nu al één van de beste jonge paarden die hij ooit heeft bereden, maar toch tracht hij tegelijkertijd te veel optimisme te temperen. "Wat je uiteraard kunt hopen is dat het paard gezond blijft, want alleen dan is het mogelijk om de beloftes die dit paard in zich heeft waar te maken", aldus de ruiter, die deze nieuwe aanwinst van zijn stal het komende seizoen een paar maal mee zal nemen om haar uit te brengen in internationale wedstrijden voor zes- en zevenjarige paarden. "Het mooie van het Springpaarden Fonds Nederland is dat ik en Audi's Utascha SFN de kans krijgen uit te groeien tot een combinatie en dat het paard de kans krijgt te rijpen. Langzaam ervaring op gaan doen, langzaam opleiden, niets forceren, alles is er op gericht om het paard alle kans te geven uit te groeien tot een internationale topper". Voor de oud eigenaar van Audi's Utascha SFN, de heer Sef van Rens uit Meterik was het best even een moeilijk moment om ja te zeggen tegen de verkoop van zijn oogappel aan het SFN. "Eigenlijk had ik haar graag gehouden", vertelt Van Rens, die de merrie niet zelf bij het Springpaarden Fonds Nederland heeft aangeboden. "Ik ging er vanuit dat als de merrie voor dat fonds goed genoeg zou zijn ze er wel naar zouden komen vragen". En aldus geschiedde, want de merrie had al een paar maal laten zien over meer dan voldoende kwaliteiten te beschikken als springpaard. Onder haar ruiter Marten Gunnarssson werd Utascha in 2006 derde in de Limburgse kampioenschappen klasse M, vijfde op de Hippiade, waar een tijdfoutje haar van een hogere klassering afhield, en vierde in Geesteren, waar jonge springpaarden een kwaliteitsbeoordeling ondergaan.

 

Audi's Utascha SFN is een dochter van de hengst Lux, die door Jerry Smit internationaal werd uitgebracht. Moeder Natascha is een dochter van de hengst Indoctro, waarvan eveneens heel veel kinderen zeer goed in de internationale springsport presteren. Datzelfde kan ook gezegd worden van de vader van de moeder van Natscha, de merrie Falve, want dan stuiten we op de hengst Renville. Met deze hengst heeft oud-bondscoach Bert Romp talloze internationale successen geboekt. De moeder van Falve is de merrie Walve, en zij had als vader de legendarische springpaarden vererver Almé. Voor zeer in stambomen geÏnteresseerden is de pedigree van Audi's Utascha SFN er één om van te watertanden en binnenkort willen we u daarover graag uitgebreid informeren.

 

Overigens is het opvallend dat na de twee foutloze ritten van Eric van der Vleuten met Audi's Utascha SFN er bij de kantoren van Van Lanschot en op de internetsite een opleving in de belangstelling valt te constateren om als nog te participeren in het fonds. Dat kan nog tot 18 februari. Morgen, donderdag 18 januari, zal Eric van der Vleuten Audi's Utascha SFN uitbrengen in een wedstrijd voor zesjarigen in Deurne. Deze wedstrijd begint om ongeveer 15.00 uur.

 

Meer informatie over het springpaardenfonds kunt u vinden op: www.springpaardenfonds.nl.

Jacob Melissen, 06-54220246

 

Voor meer informatie over de eerste ervaringen van Eric van der Vleuten met Audi's Utascha SFN kunt u hem bellen. Eric van der Vleuten: 06-532272901

Nieuws

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.