Audi's Utascha SFN in eerste wedstrijd met Eric van der Vleuten gestart

 

's-Hertogenbosch, 18 januari 2007. Tijdens een springconcours in Roggel werd Audi's Utascha SFN afgelopen zondag (14 januari 2007) voor het eerst door Eric van der Vleuten in een wedstrijd uitgebracht. De zeer ervaren internationale ruiter uit Mierlo was enorm enthousiast over zijn ervaringen met de zesjarige, van Lux afstammende, merrie in het parcours.

 

"Ze geeft een fantastisch gevoel in het parcours en springt fenomenaal. Het is te hopen dat het Springpaarden Fonds Nederland nog een aantal van deze paarden weet te vinden", vatte Van der Vleuten zijn mening na de eerste rit samen. Van der Vleuten reed Audi's Utascha SFN foutloos over de parkoersen.

 

Voor Eric van der Vleuten is Audi's Utascha SFN nu al één van de beste jonge paarden die hij ooit heeft bereden, maar toch tracht hij tegelijkertijd te veel optimisme te temperen. "Wat je uiteraard kunt hopen is dat het paard gezond blijft, want alleen dan is het mogelijk om de beloftes die dit paard in zich heeft waar te maken", aldus de ruiter, die deze nieuwe aanwinst van zijn stal het komende seizoen een paar maal mee zal nemen om haar uit te brengen in internationale wedstrijden voor zes- en zevenjarige paarden. "Het mooie van het Springpaarden Fonds Nederland is dat ik en Audi's Utascha SFN de kans krijgen uit te groeien tot een combinatie en dat het paard de kans krijgt te rijpen. Langzaam ervaring op gaan doen, langzaam opleiden, niets forceren, alles is er op gericht om het paard alle kans te geven uit te groeien tot een internationale topper". Voor de oud eigenaar van Audi's Utascha SFN, de heer Sef van Rens uit Meterik was het best even een moeilijk moment om ja te zeggen tegen de verkoop van zijn oogappel aan het SFN. "Eigenlijk had ik haar graag gehouden", vertelt Van Rens, die de merrie niet zelf bij het Springpaarden Fonds Nederland heeft aangeboden. "Ik ging er vanuit dat als de merrie voor dat fonds goed genoeg zou zijn ze er wel naar zouden komen vragen". En aldus geschiedde, want de merrie had al een paar maal laten zien over meer dan voldoende kwaliteiten te beschikken als springpaard. Onder haar ruiter Marten Gunnarssson werd Utascha in 2006 derde in de Limburgse kampioenschappen klasse M, vijfde op de Hippiade, waar een tijdfoutje haar van een hogere klassering afhield, en vierde in Geesteren, waar jonge springpaarden een kwaliteitsbeoordeling ondergaan.

 

Audi's Utascha SFN is een dochter van de hengst Lux, die door Jerry Smit internationaal werd uitgebracht. Moeder Natascha is een dochter van de hengst Indoctro, waarvan eveneens heel veel kinderen zeer goed in de internationale springsport presteren. Datzelfde kan ook gezegd worden van de vader van de moeder van Natscha, de merrie Falve, want dan stuiten we op de hengst Renville. Met deze hengst heeft oud-bondscoach Bert Romp talloze internationale successen geboekt. De moeder van Falve is de merrie Walve, en zij had als vader de legendarische springpaarden vererver Almé. Voor zeer in stambomen geÏnteresseerden is de pedigree van Audi's Utascha SFN er één om van te watertanden en binnenkort willen we u daarover graag uitgebreid informeren.

 

Overigens is het opvallend dat na de twee foutloze ritten van Eric van der Vleuten met Audi's Utascha SFN er bij de kantoren van Van Lanschot en op de internetsite een opleving in de belangstelling valt te constateren om als nog te participeren in het fonds. Dat kan nog tot 18 februari. Morgen, donderdag 18 januari, zal Eric van der Vleuten Audi's Utascha SFN uitbrengen in een wedstrijd voor zesjarigen in Deurne. Deze wedstrijd begint om ongeveer 15.00 uur.

 

Meer informatie over het springpaardenfonds kunt u vinden op: www.springpaardenfonds.nl.

Jacob Melissen, 06-54220246

 

Voor meer informatie over de eerste ervaringen van Eric van der Vleuten met Audi's Utascha SFN kunt u hem bellen. Eric van der Vleuten: 06-532272901

Nieuws

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.