Nieuw fonds behoudt talentvolle springpaarden voor Nederlandse ruitertop

 

Nederlandse springpaarden behoren tot de wereldtop. Ondanks de behaalde successen dreigt Nederland door gebrek aan goede springpaarden zijn toppositie kwijt te raken. Springpaarden Fonds Nederland, een nieuw op te richten besloten vennootschap, levert een substantiële bijdrage aan het behoud van springpaarden voor Nederlandse topruiters. Jonge talentvolle springpaarden worden geselecteerd, aangekocht en begeleid, om ze daarmee te behouden voor belangrijke internationale wedstrijden. Om de benodigde financiële middelen voor Springpaarden Fonds Nederland bijeen te brengen, worden certificaten van aandelen uitgegeven.

 

Certificaten *
Voor een succesvolle introductie van Springpaarden Fonds Nederland is een startkapitaal nodig van ca 3,5 miljoen euro. Stichting Administratiekantoor Springpaarden Fonds Nederland geeft certificaten van aandelen uit in het kapitaal van Springpaarden Fonds Nederland. Er wordt onderscheid gemaakt tussen A Certificaten (100.000,= euro), B Certificaten (25.000,= euro) en C Certificaten (10.000,= euro).

 

Het prospectus zal naar verwachting in augustus 2006 beschikbaar worden gesteld bij de kantoren van F. van Lanschot Bankiers NV en op de website www.vanlanschot.com. Dan starten tevens de inschrijvingen. F. van Lanschot Bankiers NV (geregistreerde instelling bij AFM) treedt op als begeleidende bank en sponsor.

 

* De aanbieding van A, B en C Certificaten is onderworpen aan de Wet toezicht effectenverkeer 1995. Het fonds is niet vergunningplichtig onder de Wet toezicht beleggingsinstellingen.

 

Investeren in Springpaarden Fonds Nederland
Investeren in springpaarden wordt niet alleen beloond door het plezier dat beleefd wordt aan de successen, maar ook doordat de geleverde inspanningen en investeringen kunnen resulteren in een interessant rendement **.

 

** De waarde van beleggingen kan fluctueren; in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. U wordt dringend geadviseerd om kennis te nemen van de inhoud van het prospectus voordat u tot inschrijving overgaat. Het prospectus is naar verwachting in augustus verkrijgbaa onder meer bij alle kantoren van Van Lanschot Bankiers en te downloaden via www.vanlanschot.com en www.springpaardenfonds.nl

 

Doelstelling

Springpaarden Fonds Nederland is opgericht om het voor de Nederlandse top in de springsport mogelijk te maken op topniveau te kunnen blijven presteren. Het fonds stelt zich ten doel talentvolle jonge springpaarden aan te kopen en te behouden voor de Nederlandse springequipe, om met succes deel te kunnen blijven nemen aan de belangrijkste internationale wedstrijden, zoals wereldbekerkwalificaties en -finales, Samsung Super League-wedstrijden, Europese en Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen.

 

Primaire doelstelling van het fonds is dat er vanaf 2010 ieder jaar één tot twee paarden beschikbaar komen die succesvol kunnen deelnemen aan de zwaarste internationale wedstrijden. Daarnaast dienen er in 2012 en 2016 twee tot drie paarden van het fonds beschikbaar te zijn voor de Olympische selectie.

 

Selecteurs
Jacob Melissen is een betrokken paardensportjournalist en is als geen ander ingevoerd in de wereld van de sportpaarden. Hij heeft zes topexperts in het scouten van jonge talentvolle springpaarden bereid gevonden om jaarlijks vijf tot zes meest getalenteerde springpaarden te scouten en te begeleiden voor het fonds. Deze topexperts, die allen zelf een glanzende ruitercarrière achter de rug hebben, zijn Willy van der Ham, Johan Heins, Emile Hendrix, Hans Horn, Henk Nooren en Egbert Schep.

 

Toekomst
Springpaarden Fonds Nederland heeft de potentie om uit te groeien tot een symbool van het succes van Nederlandse springpaarden en de Nederlandse ruiters die op de belangrijkste wedstrijden het Oranjekwartet vertegenwoordigen. Daarmee maakt Springpaarden Fonds Nederland promotie voor zowel het Nederlandse paard en de gehele Nederlandse hippische sport, als de expertise van de verenigde selecteurs.

 

Achtergrond
In Nederland worden ieder jaar veel paarden gefokt die later op topniveau in de sport blijken te presteren. Het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek (KWPN) is sinds de oprichting van de World Breeding Federation of Sporthorses (WBFSH) ieder jaar in de top drie te vinden van het wereldwijde klassement dat door KWPN wordt opgesteld. De Nederlandse springruiters behoren eveneens tot de wereldtop. Jeroen Dubbeldam won in 2000 Olympisch goud met De Sjiem en wist in 2005 met BMC Nassau naast het team brons ook de individuele bronzen medaille te winnen op het EK.

 

Veel jonge springpaarden worden echter al op jonge leeftijd aan het buitenland verkocht. Sinds de start van de Samsung Super League in 2003, waaraan de acht beste landen in de wereld mee mogen doen, kost het de Nederlandse ruitertop steeds moeite om aan deze wedstrijdenreeks te blijven deelnemen.

 

’s-Hertogenbosch, 22 juni 2006

 

F. van Lanschot Bankiers N.V. is de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. De bank richt zich op de vermogende particulier, het middelgrote (familie)bedrijf en de eigenaar. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarin integrale advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. Van Lanschot NV is genoteerd aan de Euronext Amsterdam Stock Market.

 

**********

 

Perscontacten Van Lanschot Bankiers
Arno Barens, directeur Corporate Communicatie
Telefoon +31 (0)73 548 30 96; mobiel +31 (0)6 22 93 53 02
E-mail a.barens@vanlanschot.com; fax +31 (0)73 548 33 49

 

Perscontacten Springpaarden Fonds Nederland
Marloes Vollenbroek
Telefoon +31 (0)73 548 32 29; mobiel + 31 (0)6 2242 94 37
E-mail m.vollenbroek@vanlanschot.com
Jacob Melissen
Telefoon +31 (0)528 24 19 19; mobiel + 31 (0)6 54 22 02 46
E-mail info@melissen.net; fax + 31 (0)528 24 19 00

Nieuws

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.