Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

.

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.

 

Zes combinaties wisten dit basisparcours foutloos te overwinnen, waaronder Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN, Willem Greve met Zypria S en Gerco Schröder met Glock's Dobelensky. Greve gokte op een foutloze ronde en dat lukte, waardoor hij derde werd. De als eerste startende Koen Verheecke reed met Jativa een alles of niets rit. Uiteindelijk bleek hij met 41.71 sec. de snelste, maar daarbij waren wel twee springfouten gemaakt, waardoor hij als zesde eindigde. Jeroen, die op zaterdagochtend van start was gegaan in een 1.40m. welke direct op tijd werd verreden, in vorm te zijn. In het veld van bijna zestig starters eindigde hij daar met Zenith SFN als 12de.

 


Ook in het basisparcours van de Grote Prijs toonde Zenith SFN er weer zin in te hebben. De oortjes constant naar voren en met de ruiter meedenkend overwon hij de hindernissen. In de barrage kwam het meewerken van Zenith SFN nog eens extra aan het licht. Hij galoppeerde voluit waar het kon, was terug te nemen als Jeroen dacht dat dit noodzakelijk was en sprong zeer overtuigend. Ook in wendingen kon het duo voluit voorwaarts blijven rijden, met als resultaat een tijd van 43.30 sec. en dat was anderhalve seconde sneller dan de als tweede eindigende Belgische combinatie Rik Hemerijck met Breitling du Paradis.

Nieuws

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.