Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

.

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.

 

Zes combinaties wisten dit basisparcours foutloos te overwinnen, waaronder Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN, Willem Greve met Zypria S en Gerco Schröder met Glock's Dobelensky. Greve gokte op een foutloze ronde en dat lukte, waardoor hij derde werd. De als eerste startende Koen Verheecke reed met Jativa een alles of niets rit. Uiteindelijk bleek hij met 41.71 sec. de snelste, maar daarbij waren wel twee springfouten gemaakt, waardoor hij als zesde eindigde. Jeroen, die op zaterdagochtend van start was gegaan in een 1.40m. welke direct op tijd werd verreden, in vorm te zijn. In het veld van bijna zestig starters eindigde hij daar met Zenith SFN als 12de.

 


Ook in het basisparcours van de Grote Prijs toonde Zenith SFN er weer zin in te hebben. De oortjes constant naar voren en met de ruiter meedenkend overwon hij de hindernissen. In de barrage kwam het meewerken van Zenith SFN nog eens extra aan het licht. Hij galoppeerde voluit waar het kon, was terug te nemen als Jeroen dacht dat dit noodzakelijk was en sprong zeer overtuigend. Ook in wendingen kon het duo voluit voorwaarts blijven rijden, met als resultaat een tijd van 43.30 sec. en dat was anderhalve seconde sneller dan de als tweede eindigende Belgische combinatie Rik Hemerijck met Breitling du Paradis.

Nieuws

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN in het Deense Herning

Wout-Jan van der Schans was afgelopen weekeinde actief in het Deense Herning en hij bracht daar Eloma's Blue SFN driemaal aan de start.

Zenith SFN op de goede weg terug

Donaueschingen (17 sept. 2017) - Afgelopen weekeinde gingen Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN van start op het CSI in Donaueschingen. Op vrijdag plaatsten zij zich gemakkelijk voor de barrage van een 1.50m rubriek, die gold als kwalificatie voor de Grote prijs op zondagmiddag.

Ook Wout-Jan en Eloma's Blue SFN winnen

(Roosendaal, 3 sept. 2017) - In de Roelofsen Horsetrucks Prijs op het CSI2* concours dat op de terreinen van Den Goubergh in Roosendaal werd verreden waren Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN in een spannende barrage de winnaar.

Jeroen en Zenith SFN winnen GP Samorin

(Samorin, 3 sept. 2017) -In het Slowaakse Samorin wonnen Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zondagmiddag de Grote Prijs van dit 3*CSIO.