Uitleg waarom het SFN overgaat tot een veiling

De basis van handelen door allen die bij het SFN zijn betrokken is vastgelegd in een prospectus dat de uitgifte van certificaten in 2006 begeleidde. Wij gingen er toen van uit dat in 2018 het SFN geliquideerd zou gaan worden.

 

Door nieuwe EU richtlijnen worden wij gedwongen om reeds in 2016 tot liquidatie over te gaan.   Ook als wij niet in 2016 tot liquidatie hadden moeten overgaan zouden wij conform de na Caen 2014 met Jeroen Dubbeldam gemaakte afspraak Zenith nu ter verkoop hebben aangeboden. Na Caen hebben wij gelet op de potentie van de toen tienjarige Zenith besloten om alle belangstelling voor Zenith af te wijzen. Dat konden wij ons permitteren, omdat in de prospectus ook staat dat het sportieve rendement op de eerste plaats komt. Wij zagen in Zenith en Dubbeldam een kansrijke Olympische kandidaat. Het doet ons dan ook verdriet dat deze combinatie uit elkaar worden gehaald. Net zoals het ons ten zeerste spijt dat Wout Jan van der Schans niet door kan met Aquila SFN.

Wij zijn nu druk bezig met het SFN II en in de gehele mondiale springwereld wordt met verbazing, bewondering en jalousie naar dit Fonds gekeken. De basis van een gezond SFN II wordt niet alleen gevormd door de enorme sportieve successen die de SFN-paarden hebben behaald. Mede wordt dat gevolgd door een gezonde financiële afwikkeling. Wij hopen dan ook van ganser harte dat wij onze investeerders voor het einde van het jaar niet alleen het geïnvesteerde geld kunnen terug betalen, maar ook iets meer. Dat is de beste basis onder het SFN II.

Springpaarden hebben geen cataloguswaarde zoals auto's. Wij streven naar maximale openheid en transparantie, zoals we daar vanaf het eerste moment inhoud hebben gegeven. Vandaar de veiling via internet. Niemand, ook onze investeerders niet, kan ons dan verwijten maken dat er iemand was die 10.000 euro meer had willen bieden. Dat wij geen invloed hebben op wie de koper is mag ook evident zijn. De hoogste bieder is de koper, want wij willen onze investeerders niets tekort doen.

Wij zijn onze certificaat dank verschuldigd voor hun support. Veel mensen vinden dat het SFN een schitterend initiatief is. Velen waren niet thuis toen we een beroep op ze deden om het SFN I van de grond te tillen. Daarom is het voor alle mensen wiens portemonnee net niet diep genoeg is om Zenith in eigendom te verwerven nu misschien het goede moment om te investeren in het SFN II. Zo wordt je mede eigenaar van de opvolgers van Zenith, Aquila en al die andere paarden die we in bezit hebben of hebben gehad.

 

 

Henk Rottinghuis,            Jacob Melissen,

voorzitter directie SFN     directeur SFN

 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…