Eloma's Blue SFN

Biografie

Op 1 april 2009 werd bij H.A. van der Weide in Oostelbeers een hengstveulen geboren dat Mr. Blue als vader had, de merrie Aitolona als moeder, en dat luisterde naar de naam Eloma Blue Empire. De vader van Mr. Blue is de hengst Couperus, waarvan in Nederland slechts dertig nakomelingen zijn geregistreerd. Deze hengst werd aangekocht door een ministerie en als geschenk gegeven aan de toenmalige president van Indonesië.

 

Couperus voerde via zijn zoon Naturel terug op de hengst Lucky Boy. In sommige gevallen is het niet de hengst (zoals dat ook het geval was bij Farn, Ramiro en Marco Polo) die voor de kwaliteitsimpuls zorgdraagt, maar de moederlijn en die was bij Mr. Blue dik voor elkaar. Paarden als Jucarlos, Zucarlos, Ecarlos en Oncarlos zijn slechts een paar namen die uit deze lijn zijn voortgekomen. Mr. Blue werd geboren in 1988 in het Drentse Roswinkel bij Hendrik Potze. Net als zoveel hengsten die worden aangeboden voor de KWPN hengstenkeuring werd ook Mr. Blue als driejarige niet aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Zes jaar later wel en na vijf dagen in Ermelo getest te zijn mocht hij voor nageslacht gaan zorgen. De Carla-stam is één van de mooie oude stammen waarin de wil om te presteren ingebakken lijkt te zijn. Mr. Blue maakte onder Bert Romp deel uit van het team dat in Aken en Rome de landenwedstrijd wist te winnen en hij won onder de volslagen onbekende Elise Haas uit Amerika de wereldbekerwedstrijd op Jumping Amsterdam.

 

De moederlijn van Eloma's Blue SFN mag er ook zijn, want achter de merrie Aitolona gaat de mooie noordelijke merrielijn van de Loma-stam schuil. Deze stam werd vanaf 1969, het jaar waarin Eloma werd geboren, opgebouwd door Sietse van Dellen uit het Groningse Opende. Eloma werd ook met Farn gekruist. Hieruit werd de bekende merrie Oloma pref. prest. geboren. Zij is o.a. moeder van de volle zusters Doloma, keur prest (Z-spr) en Toloma, sport keur pref. prest. (Z2-dres), die beide 2X UTV-kampioen werden.

 

Overige bekende springpaarden uit deze tak zijn o.a.: Tinello Rodenburg's Nevada (Albert Voorn), Exclusief (VSN-kampioen), Kentucky (Dld.) en Caloma Z (moeder van de hengst Quasimodo Z). Liberato I Z, Liberato II Z, Quasimodo Z, Al Dente (Westf.), Rodrigo (NRPS) en Tenerife (KWPN) zijn goedgekeurde hengsten die stammen uit de nafok van Eloma met Farn. De merrie Oloma werd gedekt door Lucky Boy xx en dat leverde de merrie Toloma op, uit een paring met Dreamstreet werd Itoloma geboren en uit een dekking met Caretano zag Citoloma het levenslicht. Deze merrie werd gedekt door Tygo, zoon van de Libero H-nakomeling Numero Uno en in de moederlijn terugvoerend op Purioso en Rigoletto.

 

Het mooie aan het bestuderen van deze afstamming is dat Eloma's Blue SFN in Brabant werd geboren, maar uit de mooiste bloedlijnen is opgebouwd die in Noord-Nederland te vinden zijn. Op grond van zijn afstamming is Eloma Blue Empire goedgekeurd door de Canadian Warmblood Horse Breeders Association als hengst. Eloma Blue Empire werd aangekocht van Wout-Jan van der Schans, die deze hengst eerst ook blijft rijden en opleiden. Om eer te bewijzen aan deze mooie noordelijke merriestam is besloten om de naam iets aan te passen en de hengst gaat vanaf nu door het leven als Eloma's Blue SFN.   

 

In 2015 werd Wout-Jan met Eloma's Blue SFN gedeeld winnaar van de KWPN Kampioenschappen voor 6-jarige springpaarden. Op het Wereldkampioenschap voor 6-jarigen in Lanaken eindigden zij als zesde in de finale. In 2016 werd de combinatie negende in de finale van de Isah Cup tijdens de KWPN Kampioenschappen voor 7-jarige springpaarden in Ermelo. Eloma's Blue werd in 2016 aangekocht door het SFN II van het eerste SFN en Wout-Jan van der Schans blijft zijn vaste ruiter.    

 

Eloma's Blue SFN

 

geboren: 1 april 2009

fokker: H.A. van der Weide, Oostbelbeers

ruiter: Wout-Jan van der Schans

stokmaat: 1.68 m.

kleur: schimmel

levensnummer: 52800320 90.12895

geslacht: hengst

predikaat: goedgekeurd door de Canadian Warmblood Horse Breeders Assiciaton

 

                                        Lucky Boy xx pref     
                              Naturel keur
                                        Durena ster pref
                    Couperus
                                        Ridder
                              Warina ster pref. prest.
                                        Rosalinda ster
          Mr. Blue keur
                                        Inschallah x
                              Oldenburg
                                        Gamene III
                    Acarla ster prest
                                        Joost pref
                              Picarla keur pref prest
                                        Ekarla pref
Eloma's Blue SFN 
                                        Libero H pref
                              Numero Uno pref.
                                        Jolanda keur
                    Tygo
                                        Purioso keur
                              Domine ster pref prest
                                        Vicomie
          Aitolona elite IBOP
                                        Caretino
                               Caretano
                                        Bravo
                    Citolama ster
                                        Dreamstreet
                               Itolama keur pref
                                        Toloma keur pref prest sport

  

Aangekocht door SFN op 1 juli 2014

Nieuws

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.