Eloma's Blue SFN

Biografie

Op 1 april 2009 werd bij H.A. van der Weide in Oostelbeers een hengstveulen geboren dat Mr. Blue als vader had, de merrie Aitolona als moeder, en dat luisterde naar de naam Eloma Blue Empire. De vader van Mr. Blue is de hengst Couperus, waarvan in Nederland slechts dertig nakomelingen zijn geregistreerd. Deze hengst werd aangekocht door een ministerie en als geschenk gegeven aan de toenmalige president van Indonesië.

 

Couperus voerde via zijn zoon Naturel terug op de hengst Lucky Boy. In sommige gevallen is het niet de hengst (zoals dat ook het geval was bij Farn, Ramiro en Marco Polo) die voor de kwaliteitsimpuls zorgdraagt, maar de moederlijn en die was bij Mr. Blue dik voor elkaar. Paarden als Jucarlos, Zucarlos, Ecarlos en Oncarlos zijn slechts een paar namen die uit deze lijn zijn voortgekomen. Mr. Blue werd geboren in 1988 in het Drentse Roswinkel bij Hendrik Potze. Net als zoveel hengsten die worden aangeboden voor de KWPN hengstenkeuring werd ook Mr. Blue als driejarige niet aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Zes jaar later wel en na vijf dagen in Ermelo getest te zijn mocht hij voor nageslacht gaan zorgen. De Carla-stam is één van de mooie oude stammen waarin de wil om te presteren ingebakken lijkt te zijn. Mr. Blue maakte onder Bert Romp deel uit van het team dat in Aken en Rome de landenwedstrijd wist te winnen en hij won onder de volslagen onbekende Elise Haas uit Amerika de wereldbekerwedstrijd op Jumping Amsterdam.

 

De moederlijn van Eloma's Blue SFN mag er ook zijn, want achter de merrie Aitolona gaat de mooie noordelijke merrielijn van de Loma-stam schuil. Deze stam werd vanaf 1969, het jaar waarin Eloma werd geboren, opgebouwd door Sietse van Dellen uit het Groningse Opende. Eloma werd ook met Farn gekruist. Hieruit werd de bekende merrie Oloma pref. prest. geboren. Zij is o.a. moeder van de volle zusters Doloma, keur prest (Z-spr) en Toloma, sport keur pref. prest. (Z2-dres), die beide 2X UTV-kampioen werden.

 

Overige bekende springpaarden uit deze tak zijn o.a.: Tinello Rodenburg's Nevada (Albert Voorn), Exclusief (VSN-kampioen), Kentucky (Dld.) en Caloma Z (moeder van de hengst Quasimodo Z). Liberato I Z, Liberato II Z, Quasimodo Z, Al Dente (Westf.), Rodrigo (NRPS) en Tenerife (KWPN) zijn goedgekeurde hengsten die stammen uit de nafok van Eloma met Farn. De merrie Oloma werd gedekt door Lucky Boy xx en dat leverde de merrie Toloma op, uit een paring met Dreamstreet werd Itoloma geboren en uit een dekking met Caretano zag Citoloma het levenslicht. Deze merrie werd gedekt door Tygo, zoon van de Libero H-nakomeling Numero Uno en in de moederlijn terugvoerend op Purioso en Rigoletto.

 

Het mooie aan het bestuderen van deze afstamming is dat Eloma's Blue SFN in Brabant werd geboren, maar uit de mooiste bloedlijnen is opgebouwd die in Noord-Nederland te vinden zijn. Op grond van zijn afstamming is Eloma Blue Empire goedgekeurd door de Canadian Warmblood Horse Breeders Association als hengst. Eloma Blue Empire werd aangekocht van Wout-Jan van der Schans, die deze hengst eerst ook blijft rijden en opleiden. Om eer te bewijzen aan deze mooie noordelijke merriestam is besloten om de naam iets aan te passen en de hengst gaat vanaf nu door het leven als Eloma's Blue SFN.   

 

In 2015 werd Wout-Jan met Eloma's Blue SFN gedeeld winnaar van de KWPN Kampioenschappen voor 6-jarige springpaarden. Op het Wereldkampioenschap voor 6-jarigen in Lanaken eindigden zij als zesde in de finale. In 2016 werd de combinatie negende in de finale van de Isah Cup tijdens de KWPN Kampioenschappen voor 7-jarige springpaarden in Ermelo. Eloma's Blue werd in 2016 aangekocht door het SFN II van het eerste SFN en Wout-Jan van der Schans blijft zijn vaste ruiter.    

 

Eloma's Blue SFN

 

geboren: 1 april 2009

fokker: H.A. van der Weide, Oostbelbeers

ruiter: Wout-Jan van der Schans

stokmaat: 1.68 m.

kleur: schimmel

levensnummer: 52800320 90.12895

geslacht: hengst

predikaat: goedgekeurd door de Canadian Warmblood Horse Breeders Assiciaton

 

                                        Lucky Boy xx pref     
                              Naturel keur
                                        Durena ster pref
                    Couperus
                                        Ridder
                              Warina ster pref. prest.
                                        Rosalinda ster
          Mr. Blue keur
                                        Inschallah x
                              Oldenburg
                                        Gamene III
                    Acarla ster prest
                                        Joost pref
                              Picarla keur pref prest
                                        Ekarla pref
Eloma's Blue SFN 
                                        Libero H pref
                              Numero Uno pref.
                                        Jolanda keur
                    Tygo
                                        Purioso keur
                              Domine ster pref prest
                                        Vicomie
          Aitolona elite IBOP
                                        Caretino
                               Caretano
                                        Bravo
                    Citolama ster
                                        Dreamstreet
                               Itolama keur pref
                                        Toloma keur pref prest sport

  

Aangekocht door SFN op 1 juli 2014

Nieuws

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.