Zenith SFN

Biografie

De op 10 mei 2004 als hengstveulen geboren Zenith werd in juli 2011 door het SFN in eigendom verworven. Zenith SFN is een zoon van het internationale springpaard Rash R, uit de keur merrie Sascha, die de Frans gefokte Fuego du Prelet als vader heeft. Vader van deze hengst is de Almé-zoon Jalisco B en in de moederlijn van Fuego vinden we het nog altijd zeer geprezen bloed van Uriël.

 

Het in de springsport uitermate gewaardeerde bloed van Almé vinden ook in de moederlijn van Rash R terug. De moeder van Rash R, de merrie Zarah, heeft Rebel Z als vader en zijn moeder is de merrie Argentina Z, die weer Almé als vader heeft. Deze Argentina Z is een dochter van de als stammoeder van Stoeterij Zangersheide te beschouwen Heureka Z.

 

Kijkend naar de pedigree van Zenith SFN, dan zitten de springgenen zeven generaties terug verankerd op het bloed van de in 1966 geboren Hyperion, de legendarische volbloed Lucky Boy xx, Voltaire, Mytens xx, Ladykiller xx en Furioso xx. Mede door het grote aandeel volbloed in de afstamming van Zenith lijkt dit een paard te zijn dat over voldoende bloed beschikt om dan de zwaarste internationale wedstrijden aan te kunnen. Vier generaties terug in de moederlijn treffen we de van Voltaire afstammende merrie Dante aan die door onder andere Rob Ehrens werd uitgebracht in de internationale springsport. 

 

Zenith SFN werd gefokt door de heer H. Voort te Den Ham en voor Sascha was Zenith haar eerste veulen. Het tweede veulen uit deze merrie, afstammend van Kojak, springt inmiddels in de klasse ZZ. Zenith werd door zijn toenmalige eigenaar G. Meulink te Lemelerveld voorgesteld op de KWPN hengstenkeuring. De hengst drong door tot de tweede bezichtiging. Dat jaar werd Zenith, die ondertussen voor 50% in eigendom was van onze selecteur Willy van der Ham, uitgebracht in de sport door de Britse ruiter David McPherson.

 

Het was Olympisch Kampioen Jeroen Dubbeldam die de directie er op attent maakte dat hij dit paard graag zou willen berijden, omdat hij Zenith een zeer goed paard vindt. Dubbeldam zag dit paard in actie tijdens een internationaal concours in het Duitse Hagen a.T.w. Na overleg tussen directie en Van der Ham werd het paard, na in Nederland terug te zijn gekomen, bij Dubbeldam in Weerselo ondergebracht. Nadat Jeroen het paard een week had gereden kwamen de selecteurs kijken en werden de onderhandelingen geopend. Voor de goede orde. Willy van der Ham had voordat Dubbeldam de opmerking richting directie maakte zijn mede-selecteurs reeds op de hoogte gesteld van het feit dat hij mogelijk een paard bezat dat interessant voor het SFN zou kunnen zijn!

 

Op advies van de selecteurs wordt Jeroen Dubbeldam van de ruiter van het paard Zenith SFN. In 2015 werd het paard vastgelegd door de Stichting N.O.P. en ging verder door het leven als SFN Zenith N.O.P. Na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro 2016 kwam aan deze overeenkomst een einde.

 

Met dit super paard heeft Jeroen (en daarmee ook het SFN) grote successen behaald. In 2014 werden zij zowel met het team als individueel in Caen wereldkampioen en in 2015 werd dit succes herhaald, toen ze in Aken zowel individueel als met het team Europees Kampioen werden. Op de Olympische Spelen van Rio 2016 behaalden zij individueel de 7e plaats.

 

Zenith SFN


geboren: 5 oktober 2004
fokker: H. Voort, Den Ham (Ov.)

ruiter: Jeroen Dubbeldam
stokmaat: 1.70 m.
kleur: bruin
levensnummer: 528003 04.05509
geslacht: ruin
predikaten: tweede bezichtiging KWPN hengstenkeuring 2007; aangewezen voor KWPN Select sale KSS

 

Stamtafel

 

                                                            Foxlight
                              Cash                Rantzau
                                        Cor de la Bryère    Lurioso
                                                  Quenotte
 
                                                            Sailing Light xx
          Rash R                                  Ladykiller xx
                                        G.Landgrafin        Aldato
                                                  Warthburg

                                                            Raimond
                              Zarah               G.Ramiro Z pref
                                        Rebel I Z           Almé
                                                  Argentina
 
                                                            Maximus
                                                  Mephisto
                                        Rahel               Landgraf I
                                                  Hellebarde
 
Zenith 
 
                                                            Ibrahim
                                                  Almé
                                        Jalisco B           Furioso xx
                              Fuogo du Prelet     Tanagra
 
                                                            Nankin
                                                  Uriel
                                        Tornade du Prelet   Starter
                                                  Dans le Vent
          Sascha keur prest.
                                                            Ladykiller xx
                                                  Landgraf I
                                        Burggraaf pref      Cor de la Bryère
                              Novelle             Loanda
 
                                                            Spectacular Bid xx
                                                  Mytens xx
                                        Holiday ster        Voltaire pref
                                                  Dante ster sport

Nieuws

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.