Johan Heins

Johan Heins behoort zeker tot de top drie van meest succesvolle springruiters van Nederland. De in Meppel geboren Johan Heins leerde paardrijden van grootmeester Cees Nooren, de vader van Henk. Na een zeer succesvolle carrière in de landelijke ruitersport maakte Heins de overstap naar de stal van Alwin Schockemöhle. Nadien trad Heins in dienst van de familie Visser en maakte vervolgens de overstap naar stal Zangersheide. Heins reed in de jaren zeventig viermaal een EK en eindigde alle keren bij de eerste tien met als hoogtepunt de Europese titel in 1977 in Wenen met Seven Valleys Z.

 

Ook Heins keerde terug naar zijn geboortegrond en begon in De Schiphorst bij De Wijk een handelstal. Vanuit deze stal gingen in de loop der jaren honderden paarden de wereld over, die overal internationale successen boeken. Vooral in de Verenigde Staten heeft Heins zijn afzetkanalen en de sterren behoren tot zijn klantenkring. Heins maakte als adviseur de ontwikkeling mee van Spruce Meadows in Calgary tot het belangrijkste hippische evenement van het jaar na Aken.

 

Heins was tweemaal als bondscoach betrokken bij het Nederlandse team en kon in Sydney afscheid nemen met de individuele gouden medaille voor Jeroen Dubbeldam en De Sjiem en een zilveren medaille voor Albert Voorn met Lando.

 

 

 

JM 140905 HeinsJohan03

Nieuws

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.