Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

 

We kunnen 2017 afsluiten in de zekerheid dat Zenith SFN voor Jeroen Dubbeldam behouden is gebleven. Daarmee kunnen we ook het SFN (1) afsluiten.

 

In 2018 staan de Wereldkampioenschappen in het Amerikaanse Tryon op het programma en we hopen dat Jeroen Dubbeldam daar met Zenith SFN van de partij zal zijn.

 

Terugkijkend op 2017 moeten we constateren dat de schimmelhengst Eloma's Blue SFN onder Wout-Jan gestaag progressie maakt. De combinatie raakt steeds beter op elkaar ingespeeld en we hopen dat deze lijn zich ook in 2018 voortzet. Van onze eerste aankoop voor het SFN II, Elan SFN, hebben we dit jaar helaas afscheid moeten nemen. Van dit paard hadden we hoge verwachtingen, maar soms blijkt één van de sterke punten juist de achilleshiel te zijn. Nadat we dit paard bij twee ruiters hadden ondergebracht, die ons beide adviseerden tot verkoop over te gaan, hebben we helaas afscheid van Elan moeten nemen.

 

Verder hopen wij dat het kleine groepje certificaathouders dat nog niet besloten heeft deel uit te blijven maken van het SFN II alsnog besluit om mede-eigenaar te blijven van de paarden in de SFN II stal, om op die wijze onderdeel te blijven van één van de meest succesvolle springstallen die Nederland kent.

 

Henk Rottinghuis,                   Jacob Melissen,
voorzitter van de directie      directeur

 

Nieuws

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.