Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

 

We kunnen 2017 afsluiten in de zekerheid dat Zenith SFN voor Jeroen Dubbeldam behouden is gebleven. Daarmee kunnen we ook het SFN (1) afsluiten.

 

In 2018 staan de Wereldkampioenschappen in het Amerikaanse Tryon op het programma en we hopen dat Jeroen Dubbeldam daar met Zenith SFN van de partij zal zijn.

 

Terugkijkend op 2017 moeten we constateren dat de schimmelhengst Eloma's Blue SFN onder Wout-Jan gestaag progressie maakt. De combinatie raakt steeds beter op elkaar ingespeeld en we hopen dat deze lijn zich ook in 2018 voortzet. Van onze eerste aankoop voor het SFN II, Elan SFN, hebben we dit jaar helaas afscheid moeten nemen. Van dit paard hadden we hoge verwachtingen, maar soms blijkt één van de sterke punten juist de achilleshiel te zijn. Nadat we dit paard bij twee ruiters hadden ondergebracht, die ons beide adviseerden tot verkoop over te gaan, hebben we helaas afscheid van Elan moeten nemen.

 

Verder hopen wij dat het kleine groepje certificaathouders dat nog niet besloten heeft deel uit te blijven maken van het SFN II alsnog besluit om mede-eigenaar te blijven van de paarden in de SFN II stal, om op die wijze onderdeel te blijven van één van de meest succesvolle springstallen die Nederland kent.

 

Henk Rottinghuis,                   Jacob Melissen,
voorzitter van de directie      directeur

 

Nieuws

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.