Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

 

Op vrijdagavond maakten Jeroen en Zenith SFN indruk door zich heel gemakkelijk te plaatsen voor de barrage. In die barrage probeerde Dubbeldam een snelle tijd te realiseren en plaatste Zenith kort voor een hoge en brede oxer. De achterste paal was een fractie te ver weg, die dan ook prompt viel. Uiteindelijk eindigden ze als negende. In de Grote Prijs op zondagmiddag sprong Zenith als vanouds. Op de steilsprong aan het einde van een lange diagonaal raakte Jeroen helaas even uit balans, waardoor zijn voet uit de rechter beugel schoot. En hoe hij ook zijn best deed, hij vond met zijn voet de beugel niet terug. Dat nekte hen op de middelste in de driesprong, een oxer, waarop ze een lichte fout kregen. "Ik ben super tevreden over Zenith. Alleen verrekte jammer dat ik mijn beugel kwijt raakte".

 

In de 1.40m wedstrijd waarin Wout-Jan van start ging met Eloma's Blue SFN liep het zeer voorspoedig. Op vrijdagavond wonnen ze met overmacht het puntenspringen met Joker. Op zaterdag eindigden ze als tweede in een 1.45m. rubriek, die op tijd werd verreden. "Ik was ook graag op zondagochtend met Eloma's Blue van start gegaan, alleen daar mocht ik maar één paard aan de start brengen, omdat ik me ook had gekwalificeerd voor de Grote Prijs. Ik vond dat de schimmel genoeg had gedaan. Komend weekeinde is er een wedstrijd in Rouen en daar wil ik de hengst weer inzetten", aldus Van der Schans.   

 

Nieuws

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN in het Deense Herning

Wout-Jan van der Schans was afgelopen weekeinde actief in het Deense Herning en hij bracht daar Eloma's Blue SFN driemaal aan de start.

Zenith SFN op de goede weg terug

Donaueschingen (17 sept. 2017) - Afgelopen weekeinde gingen Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN van start op het CSI in Donaueschingen. Op vrijdag plaatsten zij zich gemakkelijk voor de barrage van een 1.50m rubriek, die gold als kwalificatie voor de Grote prijs op zondagmiddag.

Ook Wout-Jan en Eloma's Blue SFN winnen

(Roosendaal, 3 sept. 2017) - In de Roelofsen Horsetrucks Prijs op het CSI2* concours dat op de terreinen van Den Goubergh in Roosendaal werd verreden waren Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN in een spannende barrage de winnaar.

Jeroen en Zenith SFN winnen GP Samorin

(Samorin, 3 sept. 2017) -In het Slowaakse Samorin wonnen Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zondagmiddag de Grote Prijs van dit 3*CSIO.