Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

 

Op vrijdagavond maakten Jeroen en Zenith SFN indruk door zich heel gemakkelijk te plaatsen voor de barrage. In die barrage probeerde Dubbeldam een snelle tijd te realiseren en plaatste Zenith kort voor een hoge en brede oxer. De achterste paal was een fractie te ver weg, die dan ook prompt viel. Uiteindelijk eindigden ze als negende. In de Grote Prijs op zondagmiddag sprong Zenith als vanouds. Op de steilsprong aan het einde van een lange diagonaal raakte Jeroen helaas even uit balans, waardoor zijn voet uit de rechter beugel schoot. En hoe hij ook zijn best deed, hij vond met zijn voet de beugel niet terug. Dat nekte hen op de middelste in de driesprong, een oxer, waarop ze een lichte fout kregen. "Ik ben super tevreden over Zenith. Alleen verrekte jammer dat ik mijn beugel kwijt raakte".

 

In de 1.40m wedstrijd waarin Wout-Jan van start ging met Eloma's Blue SFN liep het zeer voorspoedig. Op vrijdagavond wonnen ze met overmacht het puntenspringen met Joker. Op zaterdag eindigden ze als tweede in een 1.45m. rubriek, die op tijd werd verreden. "Ik was ook graag op zondagochtend met Eloma's Blue van start gegaan, alleen daar mocht ik maar één paard aan de start brengen, omdat ik me ook had gekwalificeerd voor de Grote Prijs. Ik vond dat de schimmel genoeg had gedaan. Komend weekeinde is er een wedstrijd in Rouen en daar wil ik de hengst weer inzetten", aldus Van der Schans.   

 

Nieuws

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.