Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

 

Op vrijdagavond maakten Jeroen en Zenith SFN indruk door zich heel gemakkelijk te plaatsen voor de barrage. In die barrage probeerde Dubbeldam een snelle tijd te realiseren en plaatste Zenith kort voor een hoge en brede oxer. De achterste paal was een fractie te ver weg, die dan ook prompt viel. Uiteindelijk eindigden ze als negende. In de Grote Prijs op zondagmiddag sprong Zenith als vanouds. Op de steilsprong aan het einde van een lange diagonaal raakte Jeroen helaas even uit balans, waardoor zijn voet uit de rechter beugel schoot. En hoe hij ook zijn best deed, hij vond met zijn voet de beugel niet terug. Dat nekte hen op de middelste in de driesprong, een oxer, waarop ze een lichte fout kregen. "Ik ben super tevreden over Zenith. Alleen verrekte jammer dat ik mijn beugel kwijt raakte".

 

In de 1.40m wedstrijd waarin Wout-Jan van start ging met Eloma's Blue SFN liep het zeer voorspoedig. Op vrijdagavond wonnen ze met overmacht het puntenspringen met Joker. Op zaterdag eindigden ze als tweede in een 1.45m. rubriek, die op tijd werd verreden. "Ik was ook graag op zondagochtend met Eloma's Blue van start gegaan, alleen daar mocht ik maar één paard aan de start brengen, omdat ik me ook had gekwalificeerd voor de Grote Prijs. Ik vond dat de schimmel genoeg had gedaan. Komend weekeinde is er een wedstrijd in Rouen en daar wil ik de hengst weer inzetten", aldus Van der Schans.   

 

Nieuws

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.