Jeroen met Zenith SFN in Rome

Rome (26 mei 2017) - In de derde landenwedstrijd die in het kader van de FEI Nations Cup competitie afgelopen vrijdag in Rome werd verreden zat het 't Oranje kwartet mee, maar Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN tegen.

 

Traditiegetrouw ging Jeroen als eerste van het kwartet voor Nederland van start. In de lijn tussen de derde hindernis, een oxer, en de insprong van de dubbel, ook weer een oxer maar heel transparant, ontstond een hapering, waaruit als vanzelfsprekend een weigering volgde. Daarna leek Zenith de kluts kwijt te zijn en verlieten zij met 26 strafpunten de Piazza di Siena arena. Gelukkig leverde Gerco Schröder een werkelijk huzarenstukje af door met Glock's Champblanc overtuigend foutloos te blijven. Jur Vrieling deed hetzelfde met een overtuigend springende Glasgow van 't Merelsnest. Ook Marc Houtzager reed Sterrehof's Calimero fenomenaal rond en kreeg helaas een foutje op de allerlaatste hindernis. Het was ook die hindernis waarop Jur Vrieling in de tweede manche een foutje kreeg, waardoor toen al zeker was dat Italië voor het eerst in 32 jaar de landenwedstrijd thuis wist te winnen. Jeroen ging in die tweede manche sterk van start en liep op de eerste twee steilsprongen van de driesprong een fout op. Daarna moest een wending naar rechts worden gereden waarop Zenith uitbrak. Jeroen lichtte de cap en verliet de piste. Schröder maakte met de opnieuw machtig springende Champblanc nu een foutje, terwijl Houtzager nu foutloos wist te blijven en met slechts één strafpunt aan de eindstreep kwam, waardoor Nederland met 13 strafpunten tweede werd achter Italië.

 

Jeroen kon het ongebruikelijke gedrag na afloop niet verklaren: "Ik ga rustig met Zenith doorwerken. Ik dacht hem net als vorig jaar 100% voor elkaar te hebben, maar het lijkt er op dat de Piazza die Siena een plek is waar hij zich niet prettig voelt". Hij bracht SFN Zenith op zondag niet meer aan de start van de Grote Prijs, die door Jur Vrieling werd gewonnen. Het behoeft geen betoog dat een goede prestatie van Zenith in de landenwedstrijd en mogelijk in de Grote Prijs een bijdrage had kunnen leveren aan een snellere verkoop van het laatste paard van het SFN.

 

Voor Nederland leverde de wedstrijd een belangrijke tweede plaats op, want Rome is één van de zes wedstrijden die Rob Ehrens heeft aangemerkt om zich te kwalificeren voor de finale in Barcelona. Na een teleurstellende 8ste plaats in La Baule, die ook in het rijtje van zes valt, was deze tweede plek een mooie opsteker, temeer omdat van de zes wedstrijden het resultaat van de vier beste meetelt.

 

Nieuws

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.

Twee SFN paarden aan de start tijdens JIM

Maastricht (31 okt. 2017) - Het Jumping Indoor Maastricht (JIM) wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 12 november in het MECC.

Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN in het Deense Herning

Wout-Jan van der Schans was afgelopen weekeinde actief in het Deense Herning en hij bracht daar Eloma's Blue SFN driemaal aan de start.

Zenith SFN op de goede weg terug

Donaueschingen (17 sept. 2017) - Afgelopen weekeinde gingen Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN van start op het CSI in Donaueschingen. Op vrijdag plaatsten zij zich gemakkelijk voor de barrage van een 1.50m rubriek, die gold als kwalificatie voor de Grote prijs op zondagmiddag.

Ook Wout-Jan en Eloma's Blue SFN winnen

(Roosendaal, 3 sept. 2017) - In de Roelofsen Horsetrucks Prijs op het CSI2* concours dat op de terreinen van Den Goubergh in Roosendaal werd verreden waren Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN in een spannende barrage de winnaar.

Jeroen en Zenith SFN winnen GP Samorin

(Samorin, 3 sept. 2017) -In het Slowaakse Samorin wonnen Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zondagmiddag de Grote Prijs van dit 3*CSIO.

Uitnodiging bezoek Rijksmuseum

Uitnodiging SFN I & II – exclusief bezoek het Rijksmuseum Op dinsdag 10 oktober mogen wij na sluitingstijd een exclusief bezoek brengen aan het Rijksmuseum. Een bijzondere ontmoeting tussen kunst en paarden. We richten ons op de paardenkunst en prenten. Hierbij nodigen we u en uw partner van harte uit om onze gast te zijn op dinsdag 10 oktober 2017.

Eloma's Blue SFN maakt stapjes voorwaarts

Afgelopen weekeinde was het CSI 4* concours op de schitterende terreinen van de familie Schuttert. Midden in het vlakke land, tussen Hardenberg, Ommen en Dedemsvaart waarin het landschap nog steeds de sporen van de vervening die hier heeft plaatsgevonden met zich meedraagt.

Eloma's Blue SFN maakt stapjes voorwaarts

Afgelopen weekeinde was het CSI 4* concours op de schitterende terreinen van de familie Schuttert. Midden in het vlakke land, tussen Hardenberg, Ommen en Dedemsvaart waarin het landschap nog steeds de sporen van de vervening die hier heeft plaatsgevonden met zich meedraagt.