Jeroen met Zenith SFN in Rome

Rome (26 mei 2017) - In de derde landenwedstrijd die in het kader van de FEI Nations Cup competitie afgelopen vrijdag in Rome werd verreden zat het 't Oranje kwartet mee, maar Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN tegen.

 

Traditiegetrouw ging Jeroen als eerste van het kwartet voor Nederland van start. In de lijn tussen de derde hindernis, een oxer, en de insprong van de dubbel, ook weer een oxer maar heel transparant, ontstond een hapering, waaruit als vanzelfsprekend een weigering volgde. Daarna leek Zenith de kluts kwijt te zijn en verlieten zij met 26 strafpunten de Piazza di Siena arena. Gelukkig leverde Gerco Schröder een werkelijk huzarenstukje af door met Glock's Champblanc overtuigend foutloos te blijven. Jur Vrieling deed hetzelfde met een overtuigend springende Glasgow van 't Merelsnest. Ook Marc Houtzager reed Sterrehof's Calimero fenomenaal rond en kreeg helaas een foutje op de allerlaatste hindernis. Het was ook die hindernis waarop Jur Vrieling in de tweede manche een foutje kreeg, waardoor toen al zeker was dat Italië voor het eerst in 32 jaar de landenwedstrijd thuis wist te winnen. Jeroen ging in die tweede manche sterk van start en liep op de eerste twee steilsprongen van de driesprong een fout op. Daarna moest een wending naar rechts worden gereden waarop Zenith uitbrak. Jeroen lichtte de cap en verliet de piste. Schröder maakte met de opnieuw machtig springende Champblanc nu een foutje, terwijl Houtzager nu foutloos wist te blijven en met slechts één strafpunt aan de eindstreep kwam, waardoor Nederland met 13 strafpunten tweede werd achter Italië.

 

Jeroen kon het ongebruikelijke gedrag na afloop niet verklaren: "Ik ga rustig met Zenith doorwerken. Ik dacht hem net als vorig jaar 100% voor elkaar te hebben, maar het lijkt er op dat de Piazza die Siena een plek is waar hij zich niet prettig voelt". Hij bracht SFN Zenith op zondag niet meer aan de start van de Grote Prijs, die door Jur Vrieling werd gewonnen. Het behoeft geen betoog dat een goede prestatie van Zenith in de landenwedstrijd en mogelijk in de Grote Prijs een bijdrage had kunnen leveren aan een snellere verkoop van het laatste paard van het SFN.

 

Voor Nederland leverde de wedstrijd een belangrijke tweede plaats op, want Rome is één van de zes wedstrijden die Rob Ehrens heeft aangemerkt om zich te kwalificeren voor de finale in Barcelona. Na een teleurstellende 8ste plaats in La Baule, die ook in het rijtje van zes valt, was deze tweede plek een mooie opsteker, temeer omdat van de zes wedstrijden het resultaat van de vier beste meetelt.

 

Nieuws

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar Jumping Amsterdam

In het weekeinde van 25 t/m 28 januari wordt in de RAI te Amsterdam het internationale indoor concours Jumping Amsterdam verreden en daarvoor heeft Jeroen Dubbeldam zich ingeschreven met Zenith SFN.

Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN naar Drachten

Het komende weekeinde wordt in het Fries Congres Centrum te Drachten een internationaal indoor concours verreden en daarvoor heeft Wout-Jan ingeschreven met Eloma's Blue SFN.

Aankoop jonge paarden

Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest.

Het SFN wenst u alle goeds voor 2018

Graag willen we deze eerste nieuwsbrief van het SFN II beginnen om u en allen die u dierbaar zijn alle voorspoed toe te wensen in 2018! We hopen er met zijn allen weer een prachtig jaar van te maken, met vele successen voor onze SFN paarden.

Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

Zenith SFN in actie in Genève

Geneve (9 dec. 2017) - Je mag het CHI van Genève om 2 redenen zonder meer één van de zwaarste indoor evenementen van het jaar noemen. In de eerste plaats maakt het deel uit van de Rolex Grand Slam, in de tweede plaats heeft het op zaterdag een wedstrijd open voor de tien beste ruiters van de wereld.

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Pesse (1 dec. 2017) - Het SFN II (Springpaarden Fonds Nederland) is verheugd u mee te kunnen delen dat zij in staat is gesteld om het paard Zenith SFN aan te kopen. Zenith SFN was tot nu toe eigendom van de voorganger van het SFN II, het SFN.

Zenith SFN en Eloma's Blue SFN op Indoor Maastricht

Zowel Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN als Wout-Jan van der Schans met Eloma's Blue SFN gingen afgelopen weekeinde van start tijdens Jumping Indoor Maastricht. Dit evenement op CSI 3* niveau kende een sterk deelnemersveld.