Jeroen met Zenith SFN in Rome

Rome (26 mei 2017) - In de derde landenwedstrijd die in het kader van de FEI Nations Cup competitie afgelopen vrijdag in Rome werd verreden zat het 't Oranje kwartet mee, maar Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN tegen.

 

Traditiegetrouw ging Jeroen als eerste van het kwartet voor Nederland van start. In de lijn tussen de derde hindernis, een oxer, en de insprong van de dubbel, ook weer een oxer maar heel transparant, ontstond een hapering, waaruit als vanzelfsprekend een weigering volgde. Daarna leek Zenith de kluts kwijt te zijn en verlieten zij met 26 strafpunten de Piazza di Siena arena. Gelukkig leverde Gerco Schröder een werkelijk huzarenstukje af door met Glock's Champblanc overtuigend foutloos te blijven. Jur Vrieling deed hetzelfde met een overtuigend springende Glasgow van 't Merelsnest. Ook Marc Houtzager reed Sterrehof's Calimero fenomenaal rond en kreeg helaas een foutje op de allerlaatste hindernis. Het was ook die hindernis waarop Jur Vrieling in de tweede manche een foutje kreeg, waardoor toen al zeker was dat Italië voor het eerst in 32 jaar de landenwedstrijd thuis wist te winnen. Jeroen ging in die tweede manche sterk van start en liep op de eerste twee steilsprongen van de driesprong een fout op. Daarna moest een wending naar rechts worden gereden waarop Zenith uitbrak. Jeroen lichtte de cap en verliet de piste. Schröder maakte met de opnieuw machtig springende Champblanc nu een foutje, terwijl Houtzager nu foutloos wist te blijven en met slechts één strafpunt aan de eindstreep kwam, waardoor Nederland met 13 strafpunten tweede werd achter Italië.

 

Jeroen kon het ongebruikelijke gedrag na afloop niet verklaren: "Ik ga rustig met Zenith doorwerken. Ik dacht hem net als vorig jaar 100% voor elkaar te hebben, maar het lijkt er op dat de Piazza die Siena een plek is waar hij zich niet prettig voelt". Hij bracht SFN Zenith op zondag niet meer aan de start van de Grote Prijs, die door Jur Vrieling werd gewonnen. Het behoeft geen betoog dat een goede prestatie van Zenith in de landenwedstrijd en mogelijk in de Grote Prijs een bijdrage had kunnen leveren aan een snellere verkoop van het laatste paard van het SFN.

 

Voor Nederland leverde de wedstrijd een belangrijke tweede plaats op, want Rome is één van de zes wedstrijden die Rob Ehrens heeft aangemerkt om zich te kwalificeren voor de finale in Barcelona. Na een teleurstellende 8ste plaats in La Baule, die ook in het rijtje van zes valt, was deze tweede plek een mooie opsteker, temeer omdat van de zes wedstrijden het resultaat van de vier beste meetelt.

 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…