Jeroen met Zenith SFN in Rome

Rome (26 mei 2017) - In de derde landenwedstrijd die in het kader van de FEI Nations Cup competitie afgelopen vrijdag in Rome werd verreden zat het 't Oranje kwartet mee, maar Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN tegen.

 

Traditiegetrouw ging Jeroen als eerste van het kwartet voor Nederland van start. In de lijn tussen de derde hindernis, een oxer, en de insprong van de dubbel, ook weer een oxer maar heel transparant, ontstond een hapering, waaruit als vanzelfsprekend een weigering volgde. Daarna leek Zenith de kluts kwijt te zijn en verlieten zij met 26 strafpunten de Piazza di Siena arena. Gelukkig leverde Gerco Schröder een werkelijk huzarenstukje af door met Glock's Champblanc overtuigend foutloos te blijven. Jur Vrieling deed hetzelfde met een overtuigend springende Glasgow van 't Merelsnest. Ook Marc Houtzager reed Sterrehof's Calimero fenomenaal rond en kreeg helaas een foutje op de allerlaatste hindernis. Het was ook die hindernis waarop Jur Vrieling in de tweede manche een foutje kreeg, waardoor toen al zeker was dat Italië voor het eerst in 32 jaar de landenwedstrijd thuis wist te winnen. Jeroen ging in die tweede manche sterk van start en liep op de eerste twee steilsprongen van de driesprong een fout op. Daarna moest een wending naar rechts worden gereden waarop Zenith uitbrak. Jeroen lichtte de cap en verliet de piste. Schröder maakte met de opnieuw machtig springende Champblanc nu een foutje, terwijl Houtzager nu foutloos wist te blijven en met slechts één strafpunt aan de eindstreep kwam, waardoor Nederland met 13 strafpunten tweede werd achter Italië.

 

Jeroen kon het ongebruikelijke gedrag na afloop niet verklaren: "Ik ga rustig met Zenith doorwerken. Ik dacht hem net als vorig jaar 100% voor elkaar te hebben, maar het lijkt er op dat de Piazza die Siena een plek is waar hij zich niet prettig voelt". Hij bracht SFN Zenith op zondag niet meer aan de start van de Grote Prijs, die door Jur Vrieling werd gewonnen. Het behoeft geen betoog dat een goede prestatie van Zenith in de landenwedstrijd en mogelijk in de Grote Prijs een bijdrage had kunnen leveren aan een snellere verkoop van het laatste paard van het SFN.

 

Voor Nederland leverde de wedstrijd een belangrijke tweede plaats op, want Rome is één van de zes wedstrijden die Rob Ehrens heeft aangemerkt om zich te kwalificeren voor de finale in Barcelona. Na een teleurstellende 8ste plaats in La Baule, die ook in het rijtje van zes valt, was deze tweede plek een mooie opsteker, temeer omdat van de zes wedstrijden het resultaat van de vier beste meetelt.

 

Nieuws

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.

Dubbeldam en Zenith SFN zijn op de goede weg terug

Den Bosch (11 maart 2018) - Laten we er nu even geen doekjes om winden: Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN zijn terug. Zowel op vrijdag als op zondag in de loodzware Rolex Grand Slam op Indoor Brabant The Dutch Masters sprong Zenith zeer goed.

Wout-Jan van der Schans terug van blessure

(12 maart 2018) - Tijdens Indoor Drachten begin dit jaar raakte Wout-Jan van der Schans geblesseerd. Gelukkig verscheen hij op Indoor Brabant weer aan de start met Capetown en we verwachten hem binnenkort ook weer in de ring met Eloma's Blue SFN.

Rinus Blom: Paardensportman van het Jaar 2017

Den Bosch (9 maart 2018) - Op vrijdagavond werd Rinus Blom uit Etten-Leur gehuldigd als de Paardensportman van het Jaar 2017. Blom is een allround liefhebber van de hippische sport en fokkerij.

Nieuwe paarden

(29 jan. 2018) -We hebben een aantal eigenaren uitgenodigd hun paarden aan de selecteurs van het SFN te laten zien en dat wordt In de komende week geëffectueerd.

Dubbeldam en Zenith SFN in Amsterdam

Amsterdam (28 jan. 2018) - Tijdens Jumping Amsterdam kwamen Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam twe emaal in actie en beide malen liep het niet zo als we hadden gehoopt.