Marc Houtzager verovert eerste Nederlandse titel

Mierlo (23 april 2017) - Eindelijk kon Marc Houtzager zich laten huldigen als Nederlands Kampioen bij de senioren springruiters. Hij deed dat met een fantastisch springende Sterrehof's Calimero en zijn onderkoelde reactie was: "het zou een keer tijd worden".

 

Houtzager manifesteerde zich met twee paarden in de kop van het klassement en met Sterrehof's Baccarat eindigde hij als (buiten het klassement vallende) vierde. In de openingswedstrijd manifesteerde hij zich met beide paarden in de top tien, met Calimero als tweede en met Baccarat als negende. Op vrijdag zette Houtzager de toon door in de tweede wedstrijd achtste en tiende te eindigen, waardoor hij in de tussenstand opklom naar de plekken één en drie en hij leek de meeste concurrentie te gaan ondervinden van Frank Schuttert, die zich tussen 'Houtzager en Houtzager' had weten te wurmen. In de finalewedstrijd op zondag, voor een volgepakt huis, bleek Lisa Nooren verrassend sterk door als enige beide parcoursen foutloos af te werken. Daardoor schoof zij van de 15de plek na de eerste wedstrijd op naar het brons in de eindstand. Schuttert ging in de laatste lijn in de fout en kelderde van de tweede plek naar de negende in de eindstand. Michel Hendrix profiteerde maximaal door met één fout op te klimmen naar het zilver. Toen Marc Houtzager de ring binnenreed met Calimero was hij al zeker van brons met Baccarat en hij kon zich niet alleen een tijdfout maar ook een springfout permitteren en had dan toch nog goud. Houtzager hield in een zinderende rit de schade beperkt tot een strafpunt voor het overschrijden van de tijd en kon voor het eerst op de hoogste trede van het schavot plaatsnemen.

 

Op zaterdag was er veel te genieten bij de jeugd. Kim Hoogenraat pakte met Caesar de titel bij de Young Riders en Sven Peters kon zich laten huldigen als kampioen bij de junioren. Doron Kuipers, die voor het SFN Elan rijdt, verscheen in het NK aan de start met Charley en eindigde als achtste. Zowel Wout-Jan van der Schans als Jeroen Dubbeldam lieten dit jaar het NK aan hun neus voorbij gaan.

 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…