SFN Zenith N.O.P. met Jeroen naar Rio

 

Pesse (17 juli 2016) - Voor de zesde maal sinds de oprichting in 2006 heeft het Springpaarden Fonds Nederland een paard in het Oranje kwartet dat Nederland gaat vertegenwoordigen op een internationaal kampioenschap.

 

In 2010 gingen Utascha SFN en Eric van der Vleuten naar de WEG in Kentucky en een jaar later naar het EK in Madrid. De kers op de taart, deelname aan de OS in Londen, ging aan onze neus voorbij, maar een jaar later stonden Jeroen Dubbeldam en Utascha aan de start van het EK in Herning. In 2014 vertrokken Dubbeldam en Zenith SFN naar de WEG in Caen en werden daar individueel en met het team wereldkampioen, om hetzelfde huzarenstukje nog eens uit te halen op het EK in Aken 2015. Nu staan we in 2016 en wederom is het SFN een factor van belang voor de Nederlandse springsport, mede omdat Wout-Jan van der Schans en Aquila SFN als tweede reserve door de bondscoach naar voren werden geschoven.

 

Er was lichte twijfel of bondscoach Rob Ehrens de in Falsterbö geleverde prestaties van Jeroen en Zenith van doorslaggevende betekenis vond. Wat daarbij zeker een rol heeft gespeeld is dat Dubbeldam na de Grote Prijs op zondag zich zeker van zijn zaak voelde en liet weten klaar te zijn om af te reizen naar Rio. In 2010 had Dubbeldam dat ook aan Ehrens laten weten, maar die negeerde toen deze opmerking waardoor Jeroen de Grote Prijs van Calgary wist te winnen met Simon en daarmee het ongelijk van Ehrens aantoonde. In 2012 was het Dubbeldam die in Rotterdam naar Ehrens toe stapte en hem vertelde niet klaar te zijn met Utascha om af te reizen naar Londen. Nu na de twee foutloze ritten op zondag in de Grote Prijs van Falsterbö was dat honderd procent gevoel en wel en afgelopen vrijdag hakte Ehrens de knoop door: Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P., Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P., Jur Vrieling met VDL Zirocco Blue N.O.P. en Harrie Smolders met Emerald N.O.P. gaan naar Rio. Gerco Schröder gaat met Glock's London N.O.P. mee als reserve.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…