SFN Zenith N.O.P. en Aquila SFN samen met team derde in Falsterbö

 

Falsterbö (8 juli 2016) - De Zweedse organisatie van het CSIO Falsterbö had Olympisch parcoursbouwer Guilherme Jorge opgetrommeld om dit jaar de parcoursen te ontwerpen.

 

Aan de ene kant een gelukkige greep (hij weet nu weer hoe goed er in Europa wordt gesprongen), aan de andere kant een ongelukkige, want het parcours in de landenwedstrijd was, ondanks aanpassingen voor de tweede manche, duidelijk te licht. Er bleven 17 combinaties in de eerste manche foutloos, gevolgd door 18 in de tweede manche en in totaal werden er maar liefst 11 dubbele foutloze ritten geteld.

Onder dat elftal ook een opnieuw fenomenaal springende Glock's London met Gerco Schröder. Jeroen Dubbeldam die als eerste (bijna een traditie ondertussen) van het Nederlandse team vertrok hield met SFN Zenith N.O.P. in de eerste manche de lei schoon. In de tweede manche zat er niet alleen duidelijk meer overtuiging in de rit, maar het leek ook vanzelfsprekender te gaan. Tot de laatste hindernis, waar Zenith misschien net iets op rechts wegschoot, waardoor er een foutje ontstond. Aquila SFN sprong in de eerste manche gewoon zeer overtuigend, alleen bracht Wout-Jan van der Schans zijn paard net niet goed bij een zware oxer. Deze hindernis stond gebouwd na een wending, waarin het gemakkelijk was iets binnendoor te knijpen waardoor je iets schuin voor een schuin geplaatste hindernis kwam. Daar ontstond een fout, maar zoals Wout-Jan het treffend wist te zeggen: "Rob heeft me in een paar woorden duidelijk kunnen maken wat ik daar fout had gedaan. Ik heb goed geluisterd en snapte het, waardoor ik in de tweede manche foutloos wist te blijven".

 

Om even een indruk te geven hoezeer deze landenwedstrijd een loterij werd wordt duidelijk uit de ervaringen van de Braziliaanse equipe. Na de eerste manche gingen de Zwitsers, de Zweden en de Brazilianen aan kop met nul strafpunten. De Zwitsers hadden aan hun resultaat na drie ritten in de tweede manche nul strafpunten toegevoegd. De Zweden hadden twee ruiters met ieder een springfout en een foutloze combinatie in ronde twee. Van de Brazilianen had Rodrigo Pessoa twee palen naar beneden, maar de overige twee hadden een foutloze rit gereden waardoor met nog één ruiter te gaan er een barrage leek te komen tussen de Brazilianen en de Zwitsers. De laatste Braziliaan, Marlon Modolo Zanotelli, tikte echter twee balken uit de lepels en stopte, waardoor Brazilië terugviel naar de derde plek, samen met Nederland en Groot-Brittannië, die allen op acht strafpunten eindigden.

 

Met één foutloze ronde van de beide SFN paarden en een ronde met één springfout leverden de SFN paarden een belangrijke bijdrage aan de derde plaats in de landenwedstrijd. Met nog twee wedstrijden voor de boeg in deze wedstrijdenreeks (Hickstead en Dublin) gaat Nederland niet meer voor de punten. Wel is Nederland de aanvoerder van het klassement met 335 punten en heeft daarmee een voorsprong van 90 punten op Zwitserland en 100 punten op Zweden. Dat houdt in dat Zwitserland Nederland nog voorbij kan steken als ze de wedstrijd in Hickstead winnen. Zweden kan op gelijke hoogte met Nederland komen, maar dan zullen ze in Dublin moeten winnen. Aangezien Nederland twee wedstrijden winnend heeft afgesloten eindigt Nederland dan toch nog boven de Zweden in het eindklassement.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…