Jeroen en SFN Zenith N.O.P. maken indruk in Treffen

Treffen (19 juni 2016) - Het Glock Horse Performance Center in het Oostenrijkse Treffen was afgelopen weekeinde het decor van een CSI5* wedstrijd. Dit concours werd afgesloten met een met € 350.000 gedoteerde Grote Prijs.

 

Jeroen en Zenith moesten al als derde van start gaan in deze wedstrijd, maar ze bleven heel gemakkelijk foutloos. Het was best een lastige wedstrijd met hoge, brede en zeer transparante hindernissen. Zo was de triplebar twee meter breed en 1.60m hoog. Er stonden twee dubbelsprongen en een driesprong. Daarbij stond de tijd ook nog eens krap. Kortom, er werd het nodige van paard en ruiter gevraagd wilden ze foutloos van start naar finish rijden. Maar Jeroen en SFN Zenith N.O.P. gingen zeer overtuigend rond en kwamen nergens in de buurt van het hout.

 

Uiteindelijk bleven 12 combinaties foutloos en in de barrage startte de langzaamste ruiter uit het eerste onderdeel als eerste. Christian Ahlmann, die de op één na langzaamste tijd had gerealiseerd, moest daardoor als tweede binnenrijden. Hij stuurde zijn Epleasure van het Heike heel snel over het parcours. Direct daarna kwam Dubbeldam, die van Zenith een nog hoger tempo vroeg. Dat ging heel goed, tot de insprong van de dubbel, waar Jeroen extreem kort voor draaide. Helaas werd een fout gemaakt, waarop hij direct gas terugnam. "Ik nam daarna echt gas terug en reed een ruime wending en maakte in de laatste lijn een galopsprong extra en exact een seconde langzamer als Ahlmann. Was die paal maar blijven liggen", verzuchtte Jeroen, die zich nu tevreden moest stellen met een cheque van € 10.000, terwijl Ahlmann met de hoofdprijs van € 85.000 terugkeerde naar Zangersheide.

 

Opvallend was ook de prestatie van Glock's London N.O.P. onder Gerco Schröder. Het was de eerste 1.60m wedstrijd in lange tijd waaraan deze combinatie deelnam en het optreden was zeer overtuigend. London sprong als vanouds en had alleen de pech een blokje uit de Gaston Glock muur te schuiven. Daardoor kwamen ze met vier strafpunten aan de eindstreep, maar overtuigend was dit optreden zeker.

 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…