Wout-Jan en Aquila SFN kwamen net te kort in het NK

 

Mierlo (24 april 2016) - Wout-Jan van der Schans en Aquila SFN kwamen net te kort om in Mierlo tijdens de Nederlandse Kampioenschappen een glansrol te vervullen.

 

Met een 18e plek in de openingswedstrijd scoorde de combinatie beneden de verwachting. "Het was net of Aquila pal voor de afzet na een zeer scherp gereden wending voor een steilsprong even een been verloor, waardoor er geen sprake meer kon zijn van een goede afzet, waardoor Aquila meer door de hindernis sprong dan er over". De basistijd was goed genoeg geweest voor de zesde plek. In de tweede wedstrijd die ook direct op tijd werd verreden eindigden Van der Schans en Aquila als derde, maar er bleven maar liefst 17 combinaties foutloos, waardoor de verschillen in het klassement niet veel groter werden. Naar objectieve criteria gemeten waren de eerste twee wedstrijden van dit NK te licht. De nummer twee van het klassement vond zichzelf na een foutje in de tweede wedstrijd terug op de 18e plaats in de tussenstand en maar liefst 16 combinaties zaten voor aanvang van de finalewedstrijd op zondag binnen die ene paal. Wout-Jan eindigde met Aquila SFN in de tweede wedstrijd van het NK als derde.

 

Op zondag bleef Aquila SFN in de eerste manche foutloos. Hij sprong werkelijk fantastisch en kwam nergens in de buurt van het hout. Ook in de tweede manche ging het zeer goed. Wout-Jan deed zijn uiterste best om Aquila iedere keer opnieuw optimaal bij de sprong te krijgen en Aquila deed ongelooflijk zijn best om het hout niet aan te raken. Dat ging goed, tot de allerlaatste hindernis. Op de uitsprong van de dubbel, een oxer, sprong Aquila net niet ver genoeg, waardoor ze net de achterste paal viel. Aan haar totaal van 2.70 p. kreeg hij vijf strafpunten toegevoegd, waardoor ze uiteindelijk met 7.70 p. en een achtste plaats de Nederlandse titelstrijd afsloten.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…