SFN-paarden tonen hun kwaliteiten in Drachten

Tijdens het 1* en 2* CSI Drachten dat afgelopen week werd verreden kwamen drie SFN paarden aan de start. Hester Klompmaker nam deel met Ferrari SFN, Vincent Voorn kwam aan de start met Elan SFN en Wout-Jan van der Schans pakte de draad weer op met Aquila SFN.

 

Op de eerste dag gingen Ferrari en Elan van start in een CSI1* wedstrijd waarin de hindernissen een hoogte hadden van 1.20m. Beiden bleven foutloos. Hester eindigde als 15e en Vincent als 26e in een veld met 84 starters. Wout-Jan begon op CSI2* niveau in de small tour en eindigde als 23e met een foutloze rit in een veld van 85 starters.

 

Op de tweede dag werden Hester en Ferrari 8e en eindigden Vincent en Elan als 16e na foutloze ritten en nu telde de startlijst ruim 60 combinaties. Wout-Jan liep tegen één springfoutje aan in het 1.40m. Op zaterdag wisten zowel Elan als Ferrari zich niet te plaatsen voor de barrage. Elan tikte net te zwaar tegen een de achterste paal van een oxer en Hester noteerde een te langzame tijd. "Ferrari en ik heb even aan elkaar moeten wennen, maar dat gaat steeds beter. Ik krijg de hengst steeds beter in balans en hij wordt niet alleen sterker, maar ook handiger. Volgens mij heeft hij hier in deze drie dagen in Drachten veel geleerd", vertelde de amazone. Ook Vincent was goed te spreken: "Volgens mij heeft Elan alle drie dagen in Drachten goed gesprongen. We kregen op de derde dag wel een foutje, maar hij was wel het meest ontspannen en dat vind ik ook heel belangrijk. Dat foutje kwam omdat Elan net iets te snel zakte, maar hij gaf daarna wel een hele fijne reactie en werd hij extra zuinig. Ik heb met hem een trip in de planning staan naar de Sunshine Tour van 16 februari tot en met 20 maart".

 

Wout-Jan koos er voor om Aquila op zaterdag niet aan de start te brengen. "Dit was voor Aquila weer de eerste wedstrijd na een periode van rust en daarom ben ik ook niet met hem van start gegaan in de Grote Prijs, maar in een 1.35m wedstrijd met barrage op zondag. We bleven heel gemakkelijk foutloos en Aquila gaf me een zeer goed gevoel. We eindigden als negende in de barrage, maar daarin heb ik er bewust voor gekozen om een rustige rit te rijden. Volgende week gaan we weer naar Drachten en dan staat Jumping Amsterdam op het programma".

 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…